Friday, September 20, 2024
Home » Τον Μάιο το 4ο αίτημα για τις επιδοτήσεις

Τον Μάιο το 4ο αίτημα για τις επιδοτήσεις

0 comments

Εντός του Μαΐου θα κατατεθεί και το τέταρτο αίτημα για το σκέλος των επιδοτήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σε συνέχεια του αιτήματος για το δανειακό σκέλος το οποίο έχει ήδη κατατεθεί. «Η Ελλάδα παραμένει μία χώρα, η οποία είναι από τις πρώτες και στο σκέλος των εκταμιεύσεων, αλλά και σε αυτό της ολοκλήρωσης – σε ποσοστιαία βάση – των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, για να προσθέσει ότι ένα σημαντικό ποσοστό της ανάπτυξης το 2024 θα προέλθει από τους ευρωπαϊκούς και τους εθνικούς πόρους που έχει στη διάθεσή της η χώρα.

«Το 2024 θα έχουμε το πιο μεγάλο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) των τελευταίων 14 ετών στα 12,2 δισ. ευρώ μαζί με τα δύο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης» ανέφερε ο Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος εστιάζοντας στα επενδυτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των υποδομών παρουσίασε τις εξής δράσεις:

n Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Εχει προχωρήσει το 58%, με τις προσκλήσεις να ανέρχονται στα 723,59 εκατ. ευρώ και τις εντάξεις στα 229,9 εκατ. ευρώ. Αφορούν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως υφιστάμενων και υπό ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, καθώς και την ενεργειακή και εργασιακή μετάβαση. Εξι προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ, είναι ήδη ανοιχτές για την υποβολή επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας, με στόχο την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου αυτών των περιοχών.

n Δράσεις Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί πάνω από 45.000 δάνεια, με το 75% να αφορά επιχειρήσεις με έως 10 άτομα προσωπικό. Στην κατεύθυνση αυτή, έρχεται να προστεθεί και το νέο ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, το οποίο αναμένεται να μοχλεύσει περί τα 2,4 δισ. ευρώ σε νέα δάνεια προς ΜμΕ σε όλη την επικράτεια, με διευκόλυνση πρόσβασης στον τραπεζικό δανεισμό και μείωση κόστους στη χρηματοδότηση.

n ΣΔΙΤ. Εργα αξίας 7 δισ. ευρώ είναι σε διαδικασία ωρίμανσης συμπληρώνοντας τη δεξαμενή των 22 συμβάσεων αξίας 2,5 δισ. ευρώ έργων που ήδη τρέχουν. Ο λόγος για τις δράσεις που υλοποιούνται μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως ανέγερση φοιτητικών εστιών, κτίρια οργανισμών, σχολικές υποδομές, προγράμματα για τα απορρίμματα.

Μαρία Βουργάνα

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More