Tuesday, October 1, 2024
Home » Τι είδους διαμερίσματα επιλέγουν σήμερα οι Κύπριοι

Τι είδους διαμερίσματα επιλέγουν σήμερα οι Κύπριοι

0 comments

Στροφή προς τα πιο προσιτά διαμερίσματα μεσαίας κατηγορίας επιλέγουν οι ντόπιοι αγοραστές και η τάση αυτή αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον, καθώς τα επιτόκια στην ΕΕ αρχίζουν να σταθεροποιούνται.

Σύμφωνα με το γραφείο Δανός Διεθνείς Σύμβουλοι και Εκτιμητές Ακινήτων «οι κατασκευαστές έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την αυξανόμενη ζήτηση, εστιάζοντας στην κατασκευή διαμερισμάτων σε προνομιακές τοποθεσίες, τόσο στο κέντρο των πόλεων όσο και στις παραλιακές περιοχές. Ωστόσο, τα υψηλά κατασκευαστικά κόστη και η συνεχιζόμενη ζήτηση από τους ξένους επενδυτές υποδεικνύουν ότι οι τιμές των διαμερισμάτων πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλές.

Την ίδια ώρα, τα πολυτελή ακίνητα, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, αναμένεται να συνεχίσουν να ελκύουν εύπορους ξένους αγοραστές. Ωστόσο, η κυρίαρχη τάση για το υπόλοιπο του 2024 και τα επόμενα χρόνια θα είναι η αυξανόμενη ζήτηση για διαμερίσματα μεσαίας κατηγορίας, ειδικά σε αστικές περιοχές όπως η Λευκωσία, όπου οι φοιτητές, οι επαγγελματίες και οι οικογένειες διαμορφώνουν την αγορά».

Εκτιμάται ότι οι κατασκευαστές προσαρμόζονται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και η αγορά αναμένεται να παραμείνει δυναμική, με τα διαμερίσματα να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στο οικιστικό τοπίο.

Οι Κύπριοι αγοραστές και ιδιαίτερα τα νεαρά ζευγάρια αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις. Το υψηλό κόστος απόκτησης κατοικιών και τα αυξανόμενα επιτόκια δυσκολεύουν πολλούς ντόπιους, ιδίως τα νεαρά ζευγάρια, να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για αγορά κατοικίας.

Καθώς τα εισοδήματα παραμένουν σταθερά, το χάσμα μεταξύ των τιμών των ακινήτων και των εισοδημάτων μεγαλώνει, ωθώντας πολλούς Κύπριους προς τα διαμερίσματα ως πιο ρεαλιστική επιλογή. Για να αγοράσει κάποιος σήμερα μια καινούρια οικία 200 τμ στα προάστια όλων θα χρειαστεί ένα κονδύλι τουλάχιστον €400,000.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ INCYPRUSPROPERTY.COM

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise