Thursday, October 10, 2024
Home » Συνεργασίες και δράσεις συμφωνήσαν CYS και ΕΒΕ Λεμεσού

Συνεργασίες και δράσεις συμφωνήσαν CYS και ΕΒΕ Λεμεσού

0 comments

Τακτική στοχευμένη επικοινωνία και εφαρμογή πλάνου δράσεων συνεργασίας αποφάσισαν Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) και Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού (ΕΒΕΛ), στο πλαίσιο συνάντησης αντιπροσωπειών τους, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο επικεφαλής Διευθυντής Τυποποίησης του CYS, Πάμπος Καμμάς, έκανε εκτενή αναφορά στο έργο του Οργανισμού, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή των επιχειρήσεων στη διαδικασία εκπόνησης των Προτύπων.

Σημείωσε πως οι τομείς του εμπορίου και της βιομηχανίας αποτελούν κύριες παραγωγικές δραστηριότητες για κάθε σύγχρονη κοινωνία και ως εκ τούτου, τίθενται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του Οργανισμού, μέσα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς Τυποποίησης.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, ως ο εθνικός φορέας τυποποίησης, ο CYS προσφέρει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους φορείς και οργανωμένα σύνολα για εθνική αντιπροσώπευση στις εργασίες των ευρωπαϊκών και διεθνών τεχνικών επιτροπών τυποποίησης, με σκοπό τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της χώρας μας.

Είπε ακόμη πως, στο πλαίσιο αυτό, ο CYS φιλοξενεί στην Κύπρο συνεδρίες Τεχνικών Επιτροπών Τυποποίησης και παράλληλα συμμετέχει ενεργά στα Διοικητικά και Τεχνικά Σώματα Τυποποίησης, ενώ αναφέρθηκε και στην συμμετοχή του Οργανισμού σε ευρωπαϊκά ερευνητικά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό τομέα συνεργασίας με το ΕΒΕΛ σε αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια του ΕΒΕΛ Άνθια Παπαγεωργίου, μίλησε για τους τομείς δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων της Λεμεσού, με αναφορά στις διαχρονικές επιχειρήσεις αλλά και στις νεοφυείς επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με την παροχή υπηρεσιών. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρεται, επεσήμανε την ουσιαστική συμβολή του ΕΒΕΛ στην αναβάθμιση υποδομών στην πόλη της Λεμεσού και τη συνεχή συνεργασία του με τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και οι προτεραιότητες των δυο φορέων και συγκεκριμένα ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσουν τα πρότυπα για υποστήριξη και ενδυνάμωση των επιχειρήσεων, ενώ αποφασίστηκε περαιτέρω ενίσχυση της προσπάθειας για παραγωγική συνεργασία.

Ακόμη, αποφασίστηκε όπως ξεκινήσει τακτική στοχευμένη επικοινωνία και εφαρμοστεί πλάνο δράσεων, όπως η διεύρυνση της ενεργού συμμετοχής μελών του Επιμελητήριου σε Τεχνικές Επιτροπές Τυποποίησης, η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, η προώθηση προτύπων μέσω της παροχής εκπαιδευτικών προγραμμάτων προς τις επιχειρήσεις και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

ΚΥΠΕ

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More