Thursday, October 10, 2024
Home » Συνάντηση επιχειρηματιών ανάπτυξης γης με Σύνδεσμο Τραπεζών για εμβάσματα

Συνάντηση επιχειρηματιών ανάπτυξης γης με Σύνδεσμο Τραπεζών για εμβάσματα

0 comments

Η ανάγκη ευθυγράμμισης των οδηγιών ελέγχου των εισερχόμενων εμβασμάτων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλότερη λειτουργία της αγοράς βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε την Δευτέρα η ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών με την ηγεσία του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών στόχος της συνάντησης ήταν γενικότερη η συζήτηση σημαντικών θεμάτων που αφορούν και επηρεάζουν τόσο τον τραπεζικό τομέα όσο και των ακινήτων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του νέου προέδρου του Συνδέσμου Τραπεζών κ. Αριστείδη Βουράκη, του Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου, κ. Μιχάλη Καμμά, της Ανώτερης Λειτουργού του Νομικού Τμήματος, κας. Σοφίας Ιωάννου, του Προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Γιάννη Μισιρλή και μέλών του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Στο επίκεντρο, όπως αναφέρθηκε, βρέθηκε «η ανάγκη ευθυγράμμισης των οδηγιών ελέγχου των εισερχόμενων εμβασμάτων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλότερη λειτουργία της αγοράς». Συζητήθηκαν επίσης οι επιπτώσεις στον κλάδο από τα προβλήματα στην εκταμίευση στεγαστικών δανείων σε περιπτώσεις όπου δεν έχει εκδοθεί ακόμη η άδεια οικοδομής, καθώς επίσης και η σημασία που έχουν οι τραπεζικές διευκολύνσεις στους παραγωγικούς φορείς της οικονομίας, όπως είναι ο τομέας ανάπτυξης των ακινήτων.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών κ. Γιάννης Μισιρλής επεσήμανε πως μέσω της συνεργασία και του διαλόγου ανάμεσα στους δύο Συνδέσμους μπορεί να διασφαλιστεί μία υγιής και αποδοτική σχέση μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων και του κλάδου των ακινήτων, με σημαντικά οφέλη, πρωτίστως για την κυπριακή οικονομία.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More