Friday, September 20, 2024
Home » Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως η Ελλάδα

Στους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως η Ελλάδα

0 comments

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Global Remote Work Index 2023, που συγκρίνει 108 χώρες παγκοσμίως αναφορικά με τη θέση τους σε ζητήματα που απασχολούν εργαζομένους που επιλέγουν την απομακρυσμένη εργασία, η χώρα μας έχει την32η θέση στον παγκόσμιο δείκτη απομακρυσμένης εργασίας, ενώ εντυπωσιακή είναι η θέση της σε θέματα κυβερνοασφάλειας που την κατατάσσουν στην 6η θέση. Μάλιστα ο αριθμός τωνdigital nomad visa από τρίτες χώρες που έχουν ήδη δοθεί ξεπερνά τις 400, με εκείνους από την ΕΕ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεν απαιτείται άδεια να είναι σημαντικά περισσότεροι.

Εθνικότητες

Οι έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότεροιψηφιακοί νομάδες που βρίσκονται στην Ελλάδα προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τηΓερμανία, ενώ δημοφιλέστεροι προορισμοί πέραν της Αθήνας που βρίσκεται ψηλά στη διεθνή κατάταξη είναι η Θεσσαλονίκη, η Μαγνησία, τα Ιωάννινα, η Κρήτη, η Καλαμάτα, τα Ιωάννινα, η Λέσβος, η Ρόδος, η Εύβοια και νησιά των Κυκλάδων, με αρκετές περιοχές να τρέχουν προγράμματα για την προσέλκυση digital nomads.

Το καθαρό όφελος πάντως για την Ελλάδα αν καταφέρει να προσελκύσει 100.000 ψηφιακούς νομάδες για μια περίοδο μόλις έξι μηνών υπολογίζεται σε 1,6 δισ. ευρώ, ή ισοδύναμο με 2,5 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών που έρχονται για επταήμερη διαμονή, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2021 από το MIT Enterprise Forum. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παγκοσμίως υπάρχουν 35 εκατομμύρια ψηφιακοί νομάδες που ξοδεύουν περίπου 670 δισ. ευρώ ετησίως, με τους επτά στους δέκα να μένουν στην ίδια τοποθεσία για 3-6 μήνες.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More