Friday, September 27, 2024
Home » Στην κατηγορία της μεσαίας τάξης το 64,1% του πληθυσμού στην Κύπρο

Στην κατηγορία της μεσαίας τάξης το 64,1% του πληθυσμού στην Κύπρο

0 comments

Tο 64,1% του πληθυσμού βρισκόταν στη “Μεσαία Εισοδηματική Τάξη”, το 28,0% στην “Κατώτερη Εισοδηματική Τάξη” το 2023 σύμφωνα με έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας .

Συγκεκριμένα η έκδοση της Στατιστική Υπηρεσία περιλαμβάνει οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που αφορούν στον πληθυσμό κατά εισοδηματική τάξη (ανώτερη, μεσαία, κατώτερη) στη βάση του ισοδύναμου διαθέσιμου εισοδήματός τους. Παρουσιάζει τα ανώτατα και κατώτατα χρηματικά όρια κάθε εισοδηματικής τάξης και τις μεταβολές τους στον χρόνο, καθώς και το προφίλ των εισοδηματικών τάξεων σε σχέση με την κύρια ενασχόλησή τους, τον τύπο νοικοκυριού και τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού. Επιπρόσθετα, για τα διάφορα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά της μεσαίας τάξης, η οποία είναι η μεγαλύτερη εισοδηματική τάξη σε μέγεθος, γίνεται περαιτέρω ανάλυση σε ανώτερη μεσαία, μέση μεσαία και κατώτερη μεσαία.

Διαχρονικά, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού βρίσκεται στη “Μεσαία Εισοδηματική Τάξη” και βρίσκεται πάντα πάνω από το 60% με εξαίρεση τα χρόνια που ακολουθούν την οικονομική κρίση, (ενδεικτικά το 2015=58,6%).

Το 2023, το 64,1% του πληθυσμού βρισκόταν στη “Μεσαία Εισοδηματική Τάξη”, το 28,0% στην “Κατώτερη Εισοδηματική Τάξη” εκ των οποίων το 13,9% ήταν “Σε κίνδυνο φτώχιας” και το 7,9% του πληθυσμού βρισκόταν στην “Ανώτερη Εισοδηματική Τάξη”.

Ποιοι καθυστερούν της δόσεις των δανείων τους

Διαχρονικά, το υψηλότερο ποσοστό των ατόμων που ζουν σε νοικοκυριά τα οποία καθυστέρησαν στην αποπληρωμή των δόσεων του δανείου της κύριας κατοικίας ή του ενοικίου βρίσκεται στην “Κατώτερη Εισοδηματική τάξη”. Το 2023, καθυστέρησε στις αποπληρωμές αυτές το 31,6% της “Κατώτερης Εισοδηματικής Τάξης”, το 9,4% της “Μεσαίας Εισοδηματικής Τάξης” και το 1,2% της “Ανώτερης Εισοδηματικής Τάξης.

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise