Wednesday, October 16, 2024
Home » Σκυλακάκης και Κοπελούζος στην Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των 4 δισ.

Σκυλακάκης και Κοπελούζος στην Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των 4 δισ.

0 comments

Ο υπουργός Ενέργειας της Ελλάδας βρίσκεται από χθες στην Αίγυπτο, όπου σήμερα θα έχει επαφές με τον ομόλογό του της Αιγύπτου, Dr. Mahmoud Esmat για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την energypress.gr,επαφές στην Αίγυπτο για το ίδιο θέμα θα έχει, σε επιχειρηματικό επίπεδο, και ο επιχειρηματίας Δ. Κοπελούζος και η ομάδα της Elica Mediterranean Electrical Interconnection.

Το καλώδιο Gregy, που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα ενώσει τις δύο χώρες θα έχει μήκος 954 χλμ.

Το energypress.gr γράφει ότι τις επόμενες μέρες θα σχηματιστεί το short list των περίπου 20 υποψηφίων εταιρειών που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς για την εκπόνηση των μελετών που θα κρίνουν την επόμενη φάση του έργου.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο σχηματισμός του short list ανοίγει μια νέα σελίδα για το έργο, καθώς οι τεχνικές μελέτες θα κρίνουν τη τελική του όδευση και κυρίως τα πραγματικά του κόστη, τα οποία ενδεχομένως να είναι διαφορετικά από τις αρχικές εκτιμήσεις ύψους 4 δισ ευρώ.

Το κόστος των μελετών εκτιμάται συνολικά στα 50 εκατ. ευρώ και ο στόχος του φορέα υλοποίησης, της Elica Mediterranean Electrical Interconnection του ομίλου Κοπελούζου, είναι να συγχρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό Ταμείο Connecting Europe Facility (CEF), σε ποσοστό μέχρι 50%.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More