Thursday, October 24, 2024
Home » Ούτε ευρώ στην Κύπρο – Πέντε δισ. σε 18 χώρες για πράσινα έργα από τα λεφτά των ρύπων

Ούτε ευρώ στην Κύπρο – Πέντε δισ. σε 18 χώρες για πράσινα έργα από τα λεφτά των ρύπων

0 comments

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι επέλεξε να χρηματοδοτήσει, με 4,8 δισ. ευρώ, 85 καινοτόμα έργα που θα μειώσουν δραστικά τη χρήση άνθρακα και την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Τα 85 έργα θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Καινοτομίας και τα έσοδα της ΕΕ από την εμπορία (δημοπράτηση) δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Τα 85 έργα που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν 18 χώρες μέλη της ΕΕ, από τις οποίες απουσιάζει η Κύπρος. Ειδικότερα, τα έργα βρίσκονται σε Βέλγιο, Δανία, Γερμανία, Εσθονία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αυστρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Φινλανδία, Σουηδία και Νορβηγία.

Καλύπτουν ευρύ φάσμα τομέων από τις ακόλουθες κατηγορίες: ενεργοβόρες βιομηχανίες, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποθήκευση ενέργειας, βιομηχανική διαχείριση άνθρακα, μηδενική κινητικότητα (συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών) και κτήρια.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, τα επιλεγμένα έργα αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, με βάση πέντε κριτήρια ανάθεσης: δυνατότητα μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, βαθμός καινοτομίας, επιχειρησιακή – χρηματοοικονομική και τεχνική ωριμότητα, δυνατότητα αναπαραγωγής και οικονομική αποδοτικότητα.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More