Friday, September 20, 2024
Home » ΟΟΣΑ: Μειώθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών

ΟΟΣΑ: Μειώθηκε το εισόδημα των νοικοκυριών

0 comments

Το πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών στον ΟΟΣΑ μειώθηκε κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο του 2023, ενώ το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,3%, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τον Οργανισμό. Η μείωση του πραγματικού κατά κεφαλήν εισοδήματος των νοικοκυριών έβαλε τέλος σε τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης ξεκινώντας από το τρίτο τρίμηνο του 2022, αναφέρεται. Η Γερμανία σημείωσε μείωση 0,6% στο πραγματικό κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών, με το πραγματικό κατά κεφαλήν ΑΕΠ να μειώνεται για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Απαιτήσεις για υψηλότερα επιτόκια

Ολο και υψηλότερα επιτόκια απαιτούν από τις γερμανικές επιχειρήσεις οι κάτοχοι ομολόγων εξαιτίας της οικονομικής στασιμότητας, των προβλημάτων στον κλάδο των ακινήτων και του μεγάλου ποσοστού επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Πρόκειται σύμφωνα με το Bloomberg για τάση που διευρύνεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, που οδήγησε σε αύξηση στο ενεργειακό κόστος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας. Οπως εκτιμάται σε έκθεση της εταιρείας συμβούλων Alvarez & Marsal, περίπου το 15% των εταιρειών στη Γερμανία να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Πτώση εσόδων για την Gucci

Η «ναυαρχίδα» του γαλλικού ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, η Gucci, ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα με πτώση 6% των εσόδων. Αυτά διαμορφώθηκαν στα 4,97 δισ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις όλων των μεγάλων εμπορικών σημάτων της να μειώνονται σε μια χρονιά αρκετών προκλήσεων για τον τομέα ειδών πολυτελείας. Οι πωλήσεις στα εμπορικά σήματα Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent μειώθηκαν κατά 8% για το καθένα σε ετήσια βάση.

Μειώθηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Καλύτερα από τις προσδοκίες ήταν τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ. Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 218.000, για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Φεβρουαρίου, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Πρόκειται για δείκτη που παρακολουθεί στενά η κεντρική τράπεζα για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More