Sunday, October 13, 2024
Home » Οι τρεις πρώτοι στην κούρσα των πωλήσεων φέτας στην αγορά

Οι τρεις πρώτοι στην κούρσα των πωλήσεων φέτας στην αγορά

0 comments

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τις πωλήσεις φέτας στην Ελλάδα έφερε στο φως ανάλυση της ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την οποία γράφει σήμερα η ιστοσελίδα newmoney.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η εταιρεία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις φέτας στην Ελλάδα είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, ο οποίος πωλεί τα προϊόντα του αποκλειστικά μέσω της αλυσίδας υπεραγορών Σκλαβενίτης.

Όπως γράφει η newmoney.gr., τα στοιχεία που παρέδωσαν οι 11 αλυσίδες υπεραγορών στην Ελλάδα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού δείχνουν ότι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων, με «ναυαρχίδα» τη βαρελίσια φέτα του, ελέγχει το 15-20% της αγοράς.

Ακολουθεί η «εταιρεία Όπτιμα» ΑΕ της οικογένειας Παντελιάδη με τη φέτα «Ήπειρος», συγκεντρώνοντας το 10-15% των συνολικών πωλήσεων φέτας.

Τρίτη σε πωλήσεις εμφανίζεται η Γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη», με μερίδιο 10-15% επί της αξίας των συνολικών πωλήσεων και5-10% στον όγκο.

Μερίδια ως 5% κατέχουν στην ελλαδική αγορά οι εταιρείες: «Βαλμάς», «Simos Food», «Νταμπίζας», «Ελληνικά Γαλακτοκομεία», «Α.ΒΙ.ΓΑΛ.», «First Quality», «Νικ. Τσατσουλης», «Γαλακτοκομική Τριπόλεως», «Βιομηχανία Γάλακτος Λέσβου», και «Καράλης».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More