Friday, September 20, 2024
Home » Οι μικροί ρυθμίζουν – Οι μεγάλοι χρωστούν

Οι μικροί ρυθμίζουν – Οι μεγάλοι χρωστούν

0 comments

Οι μικροί οφειλέτες της Εφορίας ρυθμίζουν τα χρέη τους, ενώ οι μεγαλοοφειλέτες αδιαφορούν και γυρίζουν την πλάτη στις ρυθμίσεις. Τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δείχνουν ότι το υψηλότερο ποσοστό των συνολικών ρυθμισμένων οφειλών (24,3%) εντοπίζεται στο εύρος 500 με 10.000 ευρώ, ενώ εντός αυτού του εύρους το ποσοστό των ρυθμισμένων οφειλών αγγίζει το 26,7% για ποσά από 3.000 έως 5.000 ευρώ. Ωστόσο, τα ποσοστά διαφέρουν μεταξύ φυσικών και νομικών προσώπων. Συγκεκριμένα, το υψηλότερο ποσοστό ρυθμισμένων οφειλών φυσικών προσώπων εντοπίζεται μεταξύ 500 και 10.000 ευρώ (24,7%), ενώ τα νομικά πρόσωπα ρυθμίζουν σε υψηλότερο ποσοστό (29,5%) οφειλές που ανήκουν στο εύρος από 10.000 έως 100.000 ευρώ. Χαμηλά ποσοστά ρύθμισης οφειλών διαπιστώνονται σε υψηλά ποσά οφειλής άνω των 20.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και άνω των 150.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα.

Ετοιμάζει κουμπαρά για μέρισμα

Η Eurobank ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η διανομή προαιρετικών αποθεματικών στον μοναδικό μέτοχό της, την Eurobank Holdings, συνολικού ποσού410 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω διανομή αποθεματικών πραγματοποιείται προκειμένου να καταστεί δυνατή η διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2023 από την Eurobank Holdings στους μετόχους της.

Πουλήθηκε έναντι 635.000 δολαρίων

Τομηχανικό κεφάλι του Ε.Τ. από τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» πουλήθηκε για635.000 δολάρια σε δημοπρασία στο Λος Αντζελες. Το μηχανικό κεφάλι κατασκευάστηκε από τον καλλιτέχνη των ειδικών εφέ Κάρλο Ραμπάλντι και έχει μεταλλικό σκελετό και ειδικό συνθετικό δέρμα. Πουλήθηκε ως μέρος δημοπρασίας αντικειμένων θρύλων του Χόλιγουντ από τη Julien’s Auctions. Η ταινία «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» του 1982 αφορούσε έναν εξωγήινο που έμεινε πίσω στη Γη. Ηταν υποψήφια για εννέα Οσκαρ και κέρδισε τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου Καλύτερων Οπτικών Εφέ για τον Ραμπάλντι και την ομάδα του.

Ανάπτυξη 2,4% φέτος, 2,6% το 2024

Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2023 αναμένεται στο 2,4% και για το 2024 στο 2,6%, ρυθμός ταχύτερος από αυτόν της ευρωζώνης, με σημαντική ενίσχυση των επενδύσεων κυρίως λόγω της αξιοποίησης των πόρων του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και της μείωσης της ανεργίας, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έκθεση του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου για τις δημοσιονομικές και μακροοικονομικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2023 η ελληνική οικονομία διατήρησε σημαντικό μέρος της δυναμικής της από το 2022 παρά τη γεωπολιτική αβεβαιότητα, λόγω των συνεχιζόμενων πολέμων στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, αν και μειούμενο, την ενεργειακή κρίση και τη διατήρηση αυστηρής νομισματικής πολιτικής.

Αποχωρεί η Ανγκόλα από τον ΟΠΕΚ

Η Ανγκόλα, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Αφρικής, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ έπειτα από διαφωνίες σχετικά με τους στόχους παραγωγής των μελών του, προκαλώντας πλήγμα στο καρτέλ πετρελαίου στο οποίο προεδρεύει η Σαουδική Αραβία. Η απόφαση έρχεται αφότου ο ΟΠΕΚ μείωσε τον στόχο παραγωγής πετρελαίου της Ανγκόλας τον περασμένο μήνα, ως μέρος σειράς γενικότερων περικοπών του καρτέλ που προώθησε η Σαουδική Αραβία για να ανέβουν οι τιμές του μαύρου χρυσού.

Το πετρέλαιο Brent, ο διεθνής δείκτης αναφοράς αργού πετρελαίου, υποχώρησε 1,8% στα 78,30 δολάρια. Το πετρέλαιο West Texas Intermediate στις ΗΠΑ υποχώρησε 2,1% στα 72,70 δολάρια το βαρέλι.

Η Ανγκόλα προσχώρησε στον ΟΠΕΚ το 2007, αλλά συγκρούστηκε με τη Σαουδική Αραβία στις πρόσφατες συναντήσεις επικαλούμενη προσπάθειες να μειωθεί η ελάχιστη ικανότητα παραγωγής της – το επίπεδο από το οποίο υπολογίζεται η ποσόστωση παραγωγής κάθε μέλους. Η Ανγκόλα είχε αποχωρήσει από συνάντηση του ΟΠΕΚ τον Ιούνιο, αλλά τότε είχε τελικά συμφωνήσει – μαζί με τη Νιγηρία και τη Δημοκρατία του Κονγκό – να επανεξεταστεί το όριο της ελάχιστης παραγωγής της από ανεξάρτητο τρίτο μέρος.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More