Friday, September 20, 2024
Home » Οι επενδύσεις και τα σόσιαλ μίντια

Οι επενδύσεις και τα σόσιαλ μίντια

0 comments

Καταγγέλθηκε προ ημερών στην Αστυνομία, από 54χρονο κάτοικο της επαρχίας Λεμεσού, ότι άγνωστο πρόσωπο τον προσέγγισε μέσω διαδικτύου και αφού ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη του παραπονούμενου, με διάφορες προφάσεις τον έπεισε να προβεί σε… επενδύσεις με κρυπτονομίσματα, οι οποίες θα του απέφεραν μεγάλα κέρδη. Ο παραπονούμενος επένδυσε τελικά το χρηματικό ποσό των €30,000 και κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη όταν προσπάθησε να κάνει ανάληψη των κρυπτονομισμάτων που παρουσιάζονταν ότι είχε αυξηθεί η αξία τους και αυτό δεν ήταν εφικτό.

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη περίπτωση απάτης, η οποία είχε ως κύριο αντικείμενο τα κρυπτονομίσματα και βασίστηκε ενδεχομένως πάνω στην επιθυμία ενός ατόμου για εύκολο κέρδος. Τέτοιου είδους απάτες συμβαίνουν εδώ και καιρό και μπορούν να αποφευχθούν αν λάβουμε υπόψη ορισμένες απλές συμβουλές που δίνει και η ίδια η Αστυνομία. Μεταξύ αυτών, επισημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε με ποιους συναλλάσσεστε. Οι εταιρείες πρέπει να είναι αναγνωρισμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Μην γνωστοποιείτε κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικών πορτοφολιών ή ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών. Να είστε υποψιασμένοι και να μην πιστεύετε σε παραστάσεις που γίνονται, με υποσχέσεις μεγάλων κερδών και να συμβουλεύεστε ειδικούς.

Με αφορμή λοιπόν αυτό το περιστατικό, θα ήταν χρήσιμο να θίξουμε και ένα άλλο γεγονός το οποίο βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο. Αν κάνει κάποιος ένα γύρο στα σόσιαλ μίντια, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες «ειδικοί» οι οποίοι προτρέπουν τον κόσμο να επενδύσει σε συγκεκριμένα προϊόντα ή σχήματα ή δίνουν συμβουλές για το πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει περιουσία. Και η λέξη κλειδί εδώ είναι «γρήγορα».

Υπάρχουν λοιπόν δυο βασικές κατηγορίες. Η πρώτη αφορά τους συμβουλάτορες (κυρίως πρόκειται για νεαρά άτομα) που εμφανίζονται με ακριβά ρούχα, χρυσά ρολόγια, πολυτελή αυτοκίνητα και σε καλούν να συμμετάσχεις σε μια ομάδα, επενδύοντας κάποια λεφτά, υποσχόμενοι εύκολο και γρήγορο κέρδος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνήθως πρόκειται για σχήματα πυραμίδας, όπου τα 3-4 άτομα που μπαίνουν αρχικά σε αυτά, ενδεχομένως να βγάζουν λεφτά, ωστόσο στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι όχι απλά δεν βγάζουν, αλλά χάνουν και εκείνα που έβαλαν. Πέραν αυτών, σε αυτή την κατηγορία εντάσσονται και τα άτομα εκείνα που υποστηρίζουν ότι δουλεύοντας από το σπίτι και κάνοντας κάτι έξτρα για μερικές ώρες μόνο, μπορείς να βγάλεις από 500 μέχρι 10.000 ευρώ το μήνα.

Γενικά, αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι όπου ακούμε για εύκολο και γρήγορο κέρδος πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι. Υπάρχουν όντως τρόποι στη σημερινή εποχή να βγάλεις λεφτά και μάλιστα αρκετά, αλλά χρειάζεται υπομονή, σωστή καθοδήγηση, συστηματική δουλειά και συνεχής ενασχόληση. Επίσης, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που επισημαίνεται, είναι ότι οι πραγματικά πλούσιοι, δεν επιδεικνύουν τον πλούτο τους. Αν εξαιρέσουμε ηθοποιούς, τραγουδιστές και αθλητές, αυτοί που έχουν αποκτήσει λεφτά με ορθολογικό τρόπο, δεν τα διαφημίζουν. Επομένως, όσοι επιδεικνύουν ακριβά ρολόγια, αυτοκίνητα, ρούχα και ταξίδια, θα πρέπει να μας βάζουν σε υποψίες.

Η δεύτερη κατηγορία, αφορά σε άτομα τα οποία είτε παρουσιάζονται οι ίδιοι ως εκατομμυριούχοι, είτε ως πρώην σύμβουλοι σε μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς, είτε ως πετυχημένοι traders και δίνουν συμβουλές οι οποίες φαίνονται (ή μπορεί και να είναι) σοβαρές και αξιόπιστες.

Μιλούν για την ανάγκη να διαχωρίσει κάποιος στο μυαλό του τι είναι asset και τι liabilities. Πώς μπορεί να επενδύσει σε ένα ETF, ανάλογα αν θέλει να πάρει μεγάλο ή μικρό ρίσκο. Πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει το χρέος (debt) για να μεγαλώσει την περιουσία του. Πώς μπορεί να εκμεταλλευτεί το αφορολόγητο για να κερδίσει περισσότερα. Οι πιο πάνω συμβουλές ακούγονται σοβαρές και αξιόπιστες και ενδεχομένως στο τέλος της ημέρας όντως να είναι.

Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Όταν απλά ακούσεις και δεις 5-10 βιντεάκια από κάποιον στα σόσιαλ μίντια δεν γίνεσαι αυτομάτως έμπειρος επενδυτής και μελλοντικός εκατομμυριούχος. Μπορεί αυτά που λέει να είναι πράγματι σωστά, αλλά χρειάζεται να εμβαθύνεις, να μελετήσεις, να πάρεις συμβουλές και καθοδήγηση από ειδικούς, να έχεις υπομονή και να επενδύσεις ένα ποσό χρημάτων που σου περισσεύουν και όχι εκείνα που χρειάζεσαι για να ζήσεις.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More