Friday, September 20, 2024
Home » Ντράγκι: Άλλα 800 δισ. επενδύσεις τον χρόνο από ΕΕ, διαφορετικά…

Ντράγκι: Άλλα 800 δισ. επενδύσεις τον χρόνο από ΕΕ, διαφορετικά…

0 comments

Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι κάλεσε τη Δευτέρα την Ευρωπαϊκή Ένωση να επενδύει έως και 800 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον ετησίως, για να καταστήσει την Ένωση πιο ανταγωνιστική και να δεσμευτεί για τακτική έκδοση κοινών ομολόγων για να ανταγωνιστεί την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Στην πολυαναμενόμενη έκθεσή του για την ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ντράγκι προτρέπει τους 27 να αναπτύξουν τις προηγμένες τεχνολογίες του, να δημιουργήσει ένα σχέδιο για την επίτευξη των κλιματικών στόχων τους και να ενισχύσουν την άμυνα και την ασφάλεια κρίσιμων πρώτων υλών, χαρακτηρίζοντας το έργο “υπαρξιακή πρόκληση”.

Ο Ντράγκι σημειώνει ότι η Ευρώπη θα χρειαστεί να ενισχύσει τις επενδύσεις κατά περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ της ΕΕ – ένα επίπεδο που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια – προκειμένου να μετασχηματίσει την οικονομία της, ώστε να μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστική.

Προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ ήταν “επίμονα πιο αργή” από ό,τι στις ΗΠΑ, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του μπλοκ να ψηφιοποιήσει και να απελευθερώσει την οικονομία τόσο γρήγορα ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές του στα ανατολικά και στα δυτικά του.

“Εάν η Ευρώπη δεν μπορέσει να γίνει πιο παραγωγική, θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε. Δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε, αμέσως, ηγέτης στις νέες τεχνολογίες, φάρος ευθύνης για το κλίμα και ανεξάρτητος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή”, έγραψε στην έκθεση. “Θα πρέπει να περιορίσουμε κάποιες, αν όχι όλες, από τις φιλοδοξίες μας”, πρόσθεσε.

(από capital.gr, αποκλειστική συνεγασία με Φιλελεύθερο)

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More