Friday, September 20, 2024
Home » Νέες δράσεις €350 εκατ. για ΜμΕ

Νέες δράσεις €350 εκατ. για ΜμΕ

0 comments

Δύο νέες δράσεις για την ενίσχυση της ίδρυσης και της λειτουργίαςνεοσύστατων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νέων τουριστικών επιχειρήσεων ανακοινώθηκαν χθες. Οι αιτήσεις για την επιδότηση επενδυτικών σχεδίων νέων και υπό σύσταση μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα δύο προγράμματα τουΕΣΠΑ 2021-2027 συνολικούπροϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ θα υποβάλλονται έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης οι νέες δράσεις είναι οι εξής:

1. «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων» (190 εκατ. ευρώ). Δικαιούχοι είναι υπό ίδρυση και νεοσύστατες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η αναλυτική πρόσκληση.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 30.000 έως 400.000 ευρώ. Η επιχορήγηση θα ανέρχεται σε ποσοστό 45% επί των υποβαλλόμενων δαπανών. Το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να προσαυξάνεται κατά 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή σεισμόπληκτη περιοχή ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά.

2. «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων» (160 εκατ. ευρώ). Δικαιούχοι είναι υπό ίδρυση και νεοσύστατες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενισχύονται αιτήσεις χρηματοδότησης ύψους (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 80.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης ανέρχεται έως 45% του προϋπολογισμού της αίτησης χρηματοδότησης. Το ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να προσαυξάνεται κατά 10% εφόσον η επένδυση πραγματοποιηθεί σε απομακρυσμένη ή σεισμόπληκτη ή πυρόπληκτη ή πλημμυροπαθή περιοχή ή μικρά νησιά.

ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΡΓΑΝΑ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More