Friday, September 20, 2024
Home » Μειώσεις τιμών έως 50% σε 4.000 προϊόντα

Μειώσεις τιμών έως 50% σε 4.000 προϊόντα

0 comments

Ξεπερνούν πλέον τις 4.000 οι κωδικοί προϊόντων στα οποία καταγράφονται μειώσεις στις αρχικές τιμές τους μετά την πλήρη εφαρμογή των μέτρων του υπουργείου Ανάπτυξης για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Η πλειονότητά τους αφορά κυρίως καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά ρούχων, σαμπουάν, αφρόλουτρα, πάνες, βρεφικό γάλα και οδοντόκρεμες. Σημαντική μείωση έως 50%προκύπτει και στις βρεφικές πάνες, με προϊόντα που πριν από την εφαρμογή των μέτρων κόστιζαν 19,9 ευρώ σήμερα να πωλούνται στα 10,98 ευρώ. Μάλιστα η εκτίμηση είναι ότι όσο θα αυξάνονται οι μειώσεις από κάποιες εταιρείες θα αυξάνεται και ο ανταγωνισμός από τις υπόλοιπες που δεν θα θελήσουν να χάσουν μερίδια αγοράς.

Νέα μέτρα

Πάντως η εφαρμογή των νέων μέτρων έχει φέρει αλλαγές στις σχέσεις ορισμένων προμηθευτών και λιανεμπόρων, καθώς φέρεται οι λιανέμποροι να ζητούν μεγαλύτερες παροχές από τη βιομηχανία για να μπορέσουν να διατηρήσουν τα περιθώρια κέρδους τους. Αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων, εμφανής είναι η μείωση των τιμών στο βρεφικό γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται μεταξύ 15% και 17%, με τους καταναλωτές να βρίσκουν στα ράφια προϊόντα και κάτω από 9 ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, από την πρώτη αυτοψία που πραγματοποίησε το Σάββατο οι τιμές έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται, ενώ το πόσο θα μειωθούν θα γίνει ορατό τις επόμενες ημέρες. Πάντως τις δύο πρώτες ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, οι μειώσεις σε κάποια είδη εκτός των τροφίμων ξεπερνούσαν το 20% με προϊόντα, ενώ ο αριθμός των ειδών σε προσφορά, π.χ. 1+1, κ.λπ., ήταν περιορισμένος στις περισσότερες αλυσίδες. Οπως δήλωσε ο ίδιος, «εμείς ζητήσαμε από τους προμηθευτές να μειωθεί η τιμή τιμοκαταλόγου και τώρα όλες οι προσφορές θα πρέπει να υπολογίζονται στις νέες μειωμένες τιμές. Ετσι, ο καταναλωτής θα μπορεί να αγοράζει και την προσφορά ακόμα πιο φθηνά απ’ ό,τι την αγόραζε πριν από την εφαρμογή των μέτρων».

ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

Από 13 Μαρτίου μέχρι

Μεγάλο Σάββατο

Την επόμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, αναμένεται να ανακοινωθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και για φέτος το καλάθι της Σαρακοστής. Το καλάθι αυτό, όπως και πέρυσι, θα περιλαμβάνει σε χαμηλότερες τιμές όλα τα νηστίσιμα είδη για την Καθαρή Δευτέρα και το διάστημα της Σαρακοστής, όπως κατεψυγμένα θαλασσινά, κονσέρβες θαλασσινών, ταραμάς, νηστίσιμες σαλάτες και αλοιφές (π.χ. ταραμοσαλάτα, κηπουρού), τουρσί, όσπρια και χαλβά. Το σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται θα διαρκέσει έως το Μεγάλο Σάββατο.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More