Saturday, September 21, 2024
Home » Μειοψήφισε ο αντιπρόεδρος ΡΑΕΚ: Επέμεινε να καλύψει ο ΑΔΜΗΕ την υπέρβαση του 1.94 δισ.

Μειοψήφισε ο αντιπρόεδρος ΡΑΕΚ: Επέμεινε να καλύψει ο ΑΔΜΗΕ την υπέρβαση του 1.94 δισ.

0 comments

Όπως αναφέρεται στην απόφαση που έλαβε πριν από λίγο η ΡΑΕΚ, με την οποία εγκρίθηκαν δύο νέα κίνητρα προς τον φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο αντιπρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής, Άλκης Φιλίππου, ζήτησε όπως καταγραφεί στη νέα ρυθμιστική απόφαση η υποχρέωση του ΑΔΜΗΕ να αναλάβει την καταβολή οποιουδήποτε κόστους πέραν του 1.94 δισ που έχει προϋπολογιστεί μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος της ΡΑΕΚ Ανδρέας Πουλλικκάς και το μέλος Άκης Χατζηγεωργίου επικαλέστηκαν αρνητική νομική γνωμάτευση επί της θέσης του αντιπροέδρου και απέρριψαν την πρότασή του.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της ΡΑΕΚ: «Ο Αντιπρόεδρος της Ανώτερης Διοίκησης της ΡΑΕΚ (σ.σ. Άλκης Φιλίππου), ανέφερε ότι: «Ο Φορέας Υλοποίησης έχει την υποχρέωση να δεσμεύσει με συμβόλαια τους εργολάβους στους οποίους θα αναθέσει έργα και να παρουσιάσει την ολοκληρωμένη εικόνα του έργου. Στα συμβόλαια αυτά θα πρέπει να αναφέρεται, μεταξύ άλλων, το συνολικό κόστος του έργου.

Στη περίπτωση αυτή εκκρεμούν (α) το Συμβόλαιο με τον εργολάβο ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή των υποσταθμών, διότι ο Φορέας Υλοποίησης και ο εργολάβος ακόμα διαπραγματεύονται και (β) ενώ υπάρχει συμφωνία με την εταιρεία που θα κατασκευάσει το καλώδιο εντούτοις η ίδια εταιρεία δεν έχει ολοκληρώσει την γεωφυσική μελέτη βυθογράφησης η οποία θα καταδείξει την ακριβή πορεία του καλωδίου.

Αν και υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το Φορέα Υλοποίησης και την εταιρεία κατασκευής του καλωδίου ότι με την ολοκλήρωση των πιο πάνω εκκρεμοτήτων το συνολικό κόστος δεν θα αυξηθεί, εντούτοις στην απουσία τελικών συμβολαίων, θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το συνολικό κόστος του έργου να αυξηθεί σημαντικά με την ολοκλήρωση των πιο πάνω εκκρεμοτήτων.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι τα κίνητρα που προσφέρονται βασίζονται στις διαβεβαιώσεις του Φορέα Υλοποίησης ότι το κόστος δεν θα αυξηθεί, θεωρώ ότι τα κίνητρα και το συνολικό κόστος του έργου είναι συνδεδεμένα και ότι ο Φορέας Υλοποίησης θα πρέπει να αναλάβει ρητά την υποχρέωση να καλύψει οποιαδήποτε αύξηση στο κόστος που αφορά αυτές τις συμβάσεις.».

Αμέσως μετά αναφέρεται το εξής στη σημερινή απόφαση: «Ο Πρόεδρος και το Μέλος της Ανώτερης Διοίκησης της ΡΑΕΚ, υιοθετώντας τη θέση των εξωτερικών νομικών συμβούλων της ΡΑΕΚ, ανέφεραν ότι τυχόν πρόνοια για επιβολή όρου στην παροχή κινήτρων ώστε οποιαδήποτε αύξηση στο κόστος του έργου πέραν από τα €1.9δις θα την επωμιστεί ο Φορέας Υλοποίησης, είναι γενική και αόριστη με τρόπο που δεν μπορεί να τεθεί στην παρούσα Απόφαση της ΡΑΕΚ και ότι το εν λόγω ζήτημα θα τυγχάνει ξεχωριστής εξέτασης κατά περίπτωση και/ή σε περίπτωση που προκύψει σχετικό αίτημα του Φορέα Υλοποίησης για διαφοροποίηση του κόστους, όπως προβλέπεται στη Συμφωνία Διασυνοριακού Επιμερισμού Κόστους του έργου «CBCA».

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Μέλος αναφέρθηκαν και στη δέσμευση της Ανώτερης Διοίκησης της ΡΑΕΚ όπως αποτυπώνεται στο πρακτικό της σύσκεψης της 30ής Αυγούστου 2024 μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, των Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας Κύπρου και Ελλάδας και του Φορέα Υλοποίησης, για τη χορήγηση εύλογων και αναλογικών κινήτρων προς το έργο».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More