Friday, September 20, 2024
Home » Καλά τα νέα και για τους χαμηλόμισθους του ημιδημόσιου

Καλά τα νέα και για τους χαμηλόμισθους του ημιδημόσιου

0 comments

Οτιδήποτε εφαρμόζεται για τους χαμηλόμισθους του Δημόσιου, θα ισχύει και για την ίδια κατηγορία εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή στους ημικρατικούς οργανισμούς και στις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιο του, ενημερώνει πως η Βουλή ενέκρινε τον πρώτο συμπληρωματικό προϋπολογισμό, με τον τροποποιείται το άρθρο 26 του προϋπολογισμού του 2024 σε σχέση με τους χαμηλόμισθους.

Παράλληλα, σημειώνει πως η αλλαγή που έγινε έχει αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2024, με την οποία η υπηρεσία μόνιμου υπαλλήλου και η απασχόληση ως εργοδοτούμενου αορίστου χρόνου σε άλλες θέσεις στην κρατική υπηρεσία με κλίμακα Α2, Α5 και Α7 να αναγνωρίζεται για σκοπούς συμπλήρωσης των 18 ετών συνεχόμενης υπηρεσίας και απασχόλησης που ο εργαζόμενος δικαιούται να ανελιχθεί στην κλίμακα Α7.

«Κατ’ αναλογία, αντίστοιχη ρύθμιση ενδεχομένως να πρέπει να υιοθετηθεί από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου συμπεριλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της τροποποίησης, με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2024, των οικείων προϋπολογισμών τους , μόνο εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις υπαλλήλων που υπηρέτησαν/ απασχολήθηκαν σε άλλες θέσεις στον ίδιο οργανισμό με κλίμακα Α2, Α5 και Α7 και συμπληρώνουν 18 έτη συνεχόμενης υπηρεσίας και απασχόλησης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024» προστίθεται στην εγκύκλιο.

Καταλήγοντας, το Υπουργείο Οικονομικών καλεί κάθε ανεξάρτητη υπηρεσία ή αρχή ή γραφείο ανεξάρτητου αξιωματούχου, κάθε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, περιλαμβανομένων και των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των σχολικών εφορειών ή οποιοδήποτε άλλο οργανισμό δημοσίου δικαίου χωρίς νομική προσωπικότητα που ιδρύεται με νόμο προς το δημόσιο συμφέρον και τα κεφάλαια του οποίου είτε παρέχονται, είτε είναι εγγυημένα από τη Δημοκρατία, που εμπίπτουν στη σφαίρα των αρμοδιοτήτων σας, ώστε να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες για να εφαρμόσουν τις τελευταίες ρυθμίσεις που έγιναν.

Υπενθυμίζεται πως υπάρχει εκκρεμότητα σε σχέση με την ένταξη των εργαζομένων των κλιμάκων Α1-2-5 στη συμφωνία του περασμένου Δεκεμβρίου για επιταχυνόμενη ανέλιξη των χαμηλόμισθων του ευρύτερου δημοσίου.

Με την συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη μισθολογική ανέλιξη των υπαλλήλων στις κλίμακες Α2, Α5, Α7(ii) που τέθηκε σε ισχύ από την 1η του χρόνου, προβλέπεται επίσης και η τοποθέτηση των υπαλλήλων των εν λόγω κλιμάκων στην Α7 εφόσον έχουν 18 χρόνια υπηρεσίας.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More