Friday, September 20, 2024
Home » Η πεντάδα που οδηγεί τον τουρισμό και φέτος

Η πεντάδα που οδηγεί τον τουρισμό και φέτος

0 comments

Κόντρα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και φέτος ο τουριστικός τομέας, οι αφίξεις τουριστών κατέγραψαν νέα αύξηση τον Ιούνιο, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις του Υφυπουργείου Τουρισμού ότι η τουριστική κίνηση φέτος θα κυμανθεί τουλάχιστον στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Μια πρώτη γεύση για την καλή επίδοση και του έκτου μήνα του χρόνου είχαν δώσει τις προηγούμενες μέρες τόσο η HermesAirports όσο και Υπουργείο Μεταφορών, γνωστοποιώντας αύξηση της επιβατικής κίνησης στα δύο αεροδρόμια τον προηγούμενο μήνα, που φαίνεται επέδρασε θετικά, κυρίως στον εισερχόμενο τουρισμό, καθώς τα ταξίδια των Κυπρίων τον ίδιο μήνα κατέγραψαν μικρή κάμψη.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Στατιστική Υπηρεσία, οι αφίξεις τουριστών τον Ιούνιο ανήλθαν σε 482.261 σε σύγκριση με 456.985 τον Ιούνιο 2023, σημειώνοντας αύξηση 5,5%. Οι περισσότεροι τουρίστες τον Ιούνιο προήλθαν από πέντε αγορές οι οποίες ήταν οι ίδιες με τη μεγαλύτερη συνεισφορά και τον Μάιο.

Πρόκειται για το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Σουηδία που συγκεντρώνουν μαζί το 63,32% του συνόλου των αφίξεων που είχαμε τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπήρξαν η κυριότερη πηγή τουρισμού για τον Ιούνιο 2024, αφού αποτέλεσαν το 35,6% (171.704) των συνολικών αφίξεων, οι αφίξεις από το Ισραήλ 10,7% (51.814), οι αφίξεις από την Πολωνία 7,5% (36.202), οι αφίξεις από τη Σουηδία το 4,9% (23.639) και οι αφίξεις από τη Γερμανία 4,5% (21.552).

Τον Μάιο το ποσοστό που είχαν οι πέντε πιο πάνω αγορές ήταν ακόμα μεγαλύτερο, αφού μαζί συγκέντρωσαν το 66,5% των συνολικών αφίξεων Μαΐου. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει πως η βρετανική αγορά, η μεγαλύτερη για τον κυπριακό τουρισμό, συνεχίζει και φέτος να ενισχύει την ροή αφίξεων στο νησί, ότι η ισραηλινή παρά τον πόλεμο με τη Γάζα επανέρχεται, ότι η πολωνική εδραιώνεται ως μία σημαντική πηγή τουρισμού για τη χώρα, αλλά και ότι η πρόσφατη πτώχευση του γερμανικού τουριστικού οργανισμού FTI φαίνεται να μην επηρεάζει τελικώς σημαντικά τη ροή Γερμανών τουριστών στο νησί.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν παράγοντες της αγοράς στον «Φ», η συντριπτική πλειοψηφία όσων Γερμανών θα έφερνε ο οργανισμός φέτος στο νησί έχουν προβεί σε διευθετήσεις με άλλες εταιρείες και αερογραμμές και θα ταξιδέψουν στην Κύπρο.

Πάντως, η καλή επίδοση και του Ιουνίου όσον αφορά τις αφίξεις τουριστών έχει ανεβάσει το σύνολο των επισκέψεων στο νησί μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα για το πρώτο εξάμηνο στο 1,65 εκατ. περισσότερες όχι μόνο σε σχέση με πέρσι αλλά και συγκριτικά με το 2019, που ήταν η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό όσον αφορά αφίξεις.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 1.652.475, σε σύγκριση με 1.613.690 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σημειώνοντας αύξηση 2,4%.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More