Friday, September 20, 2024
Home » Ζητά έξυπνους μετρητές και €8 εκατ. ο Καρούσος – Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ζητά έξυπνους μετρητές και €8 εκατ. ο Καρούσος – Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0 comments

Χρηματοδότηση €8 εκατ. με σκοπό την αγορά και εγκατάσταση «έξυπνων μετρητών νερού» προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα απώλειας νερού τα οποία φτάνουν τα 4.355.410 κυβικά μέτρα νερού (κμν) ετησίως ή ποσοστό 37% (που μεταφράζεται σε €3.571.436) ζητά με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου κ. Γιάννης Καρούσος.

Στην επιστολή αναφέρεται πως ένα από τα κρισιμότερα θέματα που έχει να διαχειριστεί ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου (ΕΟΑΑ) είναι οι απώλειες στο δίκτυο υδατοπρομήθειας της Επαρχίας.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες φτάνουν το υψηλό ποσοστό του 37% και σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα ξεπερνά το 60%. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε απώλεια 4.355.410 κυβικών, σε ετήσια βάση με αντίστοιχο οικονομικό κόστος (3.571.436 ευρώ το χρόνο) προς τον οργανισμό και κατ’ επέκταση για τους κατοίκους της Επαρχίας.

Ο κ. Καρούσος παρατηρεί πως οι επιπτώσεις των απωλειών αυτών δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά ιδιαιτέρως περιβαλλοντικές λόγω των υψηλών ποσοτήτων που φτάνουν σχεδόν το 64% του υδατοφράκτη της Άχνας, ο οποίος έχει χωρητικότητα 6,8 εκατ. κυβικά μέτρα.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί ο κ. Καρούσος, ότι εφόσον περιορίζαμε τις απώλειες στο δίκτυο υδατοπρομήθειας Αμμοχώστου στο ελάχιστο, θα γεμίζαμε (σε ετήσια βάση) περίπου στο 64% το φράγμα της Άχνας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΑ Αμμοχώστου υποδεικνύει, πως σημαντικό μέτρο για περιορισμό των απωλειών νερού αποτελεί η τεχνολογία μέσω της εγκατάστασης «έξυπνων» μετρητών.

Δυστυχώς, συνεχίζει ο κ. Καρούσος, έχω ενημερωθεί ότι η έγκριση χρηματοδότησης που υπήρχε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €5 εκατ. για τους Δήμους της Επαρχίας Αμμοχώστου, δεν έχει προχωρήσει ενώ την ίδια ώρα παρόμοια προγράμματα άλλων επαρχιών βρίσκονται σε μεταγενέστερο στάδιο, είτε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είτε μέσω του προγράμματος ΘΑλΕΙΑ.

Ο κ. Καρούσος προσθέτει και τα ακόλουθα:

Ειλικρινά, αδυνατώ να κατανοήσω γιατί η επαρχία Αμμοχώστου είναι η μόνη επαρχία στην Κύπρο, χωρίς χρηματοδότηση για την αγορά «έξυπνων» μετρητών.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More