Friday, September 20, 2024
Home » Ερχεται το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών ενέργειας

Ερχεται το νέο εργαλείο σύγκρισης τιμών ενέργειας

0 comments

Νέο εργαλείο που θα αφορά σύγκριση τιμών ενέργειας ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης εμπλουτίζοντας έτσι την πλατφόρμα του e-Καταναλωτής. Το νέο εργαλείο, το οποίο σχεδιάζεται σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων και θα ανέβει στην πλατφόρμα έως τα τέλη Φεβρουαρίου, θα προσφέρει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να μπορούν να συγκρίνουν τα συμβόλαια που ήδη έχουν με παρόχους ενέργειας με αυτά του ανταγωνισμού, και μάλιστα εισάγοντας χαρακτηριστικά που θα αφορούν το δικό τους ενεργειακό προφίλ, ώστε στη συνέχεια να επιλέγουν. Ηδη από τον περασμένο Απρίλιο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης αναρτώνται τα τιμολόγια ρεύματος όλων των παρόχων, ενώ με τη νέα εφαρμογή στοχεύει σε μεγαλύτερη διαφάνεια και ενημέρωση των καταναλωτών.

Καταμέτρηση

Την ίδια ώρα η ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι ξεκινά σταδιακά την καταμέτρηση των παροχών σε μηνιαία βάση, η οποία και θα ολοκληρωθεί πανελλαδικά έως τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2024. Μάλιστα καλεί τους καταναλωτές να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εργολαβικών εταιρειών θα έχει πρόσβαση στον χώρο των μετρητών των ακινήτων, προκειμένου να γίνει η λήψη ένδειξης στη συνέχεια και να χορηγηθεί στον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού. Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η λήψη της ένδειξης, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την ένδειξη της παροχής εντός τεσσάρων εργάσιμων ημερών από την ημέρα επίσκεψης του καταμετρητή στο ακίνητο, με τους εξής τρόπους: είτε καλώντας το Τηλεφωνικό Κέντρο εξυπηρέτησης πελατών του ΔΕΔΔΗΕ στη δωρεάν γραμμή 800-400-4000 ή να καταχωρίσουν την ένδειξη στην ιστοσελίδα του ή μέσω της εφαρμογής My DEDDIE App από το κινητό τους τηλέφωνο.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More