Friday, September 20, 2024
Home » Δυναμική παρέμβαση ΔΗΣΥ: Πάρτε αποφάσεις, κύριοι, για το καλώδιο, είναι στρατηγική επιλογή

Δυναμική παρέμβαση ΔΗΣΥ: Πάρτε αποφάσεις, κύριοι, για το καλώδιο, είναι στρατηγική επιλογή

0 comments

Μετά από μήνες σιωπής επί των ουσιαστικών πτυχών της ηλεκτρικής διασύνδεσης που βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ελληνική Κυβέρνηση και τον φορέα υλοποίησης, ο ΔΗΣΥ έκανε το πρωί την πρώτη ξεκάθαρη επίσημη τοποθέτησή του, στρεφόμενος υπέρ της λήψης αποφάσεων από την Κυβέρνηση που θα κρατούν ζωντανή την στρατηγική επιλογή του κράτους, εδώ και χρόνια, για ηλεκτρική διασύνδεση με την Ελλάδα και το ευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο.

Η παρέμβαση του ΔΗΣΥ, το περιεχόμενο της οποίας δεν έχει καμία σχέση με τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις -εναντίον της συγκεκριμένης επιλογής- του βουλευτή του και προέδρου της Επιτροπής Ενέργειας Κυριάκου Χατζηγιάννη και του τέως προέδρου του Αβέρωφ Νεοφύτου, έγινε μέσω του εκπροσώπου τύπου Ονούφριου Κουλλά, στο Πρωινό Δρομολόγιο του Τρίτου.

Ο κ. Κουλλά επέκρινε την Κυβέρνηση για την ολιγωρία της να εξετάσει τάχιστα όλες τις παραμέτρους και να πάρει αποφάσεις για τα ανοικτά ζητήματα και κυρίως για την ατολμία της να τοποθετηθεί επί μη ρυθμιστικών θεμάτων, επιλέγοντας να ρίξει την μπάλα στο γήπεδο της ΡΑΕΚ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ κάλεσε την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους απόφαση γι’ αυτό το μεγάλο και στρατηγικό ζήτημα, που αποκτά και γεωπολιτική αξία, λόγω της πιθανής συμμετοχής στη διασύνδεση καιάλλων γειτονικών χωρών, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Κάλεσε επίσης την Κυβέρνηση, αν επιλέγει λόγω της ατολμίας της, να αφήσει την Κύπρο ως τη μόνη μη συνδεμένη χώρα στο ηλεκτρικό σύστημα της ΕΕ να το πει ευθέως και να αναλάβει την ευθύνη.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More