Friday, September 20, 2024
Home » Βελτίωση ναύλωσης για τη Euroseas

Βελτίωση ναύλωσης για τη Euroseas

0 comments

H Euroseas ανακοίνωσε μία σύμβαση χρονοναύλωσης ενός έτους και ολοκλήρωση των μετασκευών για το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «M/V Synergy Antwerp». Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Αριστείδη Πίττα σημείωσε ότι το containership μεταφορικής ικανότητας 4.250 teu ναυλώθηκε για ελάχιστη περίοδο 11,5 έως μέγιστη περίοδο 14 μηνών, κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με μεικτό ημερήσιο ναύλο 26.500 δολάρια. Η ναύλωση ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2024, αφού το πλοίο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προγραμματισμένο δεξαμενισμό και την ειδική επιθεώρηση, μαζί με ορισμένες μετασκευές, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας. Οι τελευταίες αναμένεται να βελτιώσουν την κατανάλωσή του στην περιοχή εμπορικών ταχυτήτων κατά περίπου 25%. Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Euroseas, σημείωσε ότι η τιμή ναύλωσης αντιπροσωπεύει μια ισχυρή αύξηση σε σύγκριση με την προηγούμενη.

Προσπάθεια να περιορίσουν

τις ευθύνες τους

Η Grace Ocean, πλοιοκτήτρια του «Dali» που έπεσε πάνω στη γέφυρα της Βαλτιμόρης, και ο διαχειριστής του πλοίου Synergy Marine κατέθεσαν αίτηση περιορισμού της ευθύνης τους στο δικαστήριο, επιδιώκοντας να περιορίσουν την ευθύνη τους σε μόλις 43,6 εκατ. δολάρια, σε μια υπόθεση που συνολικά αναμένεται να οδηγήσει σε αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην αίτηση υποστηρίζουν ότι το ίδιο το πλοίο αποτιμάται έως και 90 εκατ. δολάρια και ότι οφείλονται περισσότερα από 1,1 εκατ. δολάρια σε έσοδα από ναύλους. Αφαιρούν επίσης δύο σημαντικά έξοδα και συγκεκριμένα 28 εκατ. δολάρια σε έξοδα επισκευής και τουλάχιστον 19,5 εκατ. δολάρια σε έξοδα διάσωσης. Το ατύχημα δεν οφειλόταν σε σφάλμα, αμέλεια ή έλλειψη φροντίδας εκ μέρους των αιτούντων, του πλοίου ή οποιουδήποτε προσώπου ή οντότητας για τις πράξεις των οποίων οι αιτούντες μπορεί να είναι υπεύθυνοι, υποστηρίζει η αίτηση.

Το νέο ΔΣ της

Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων

Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων ως εξής: Πιτσιλός Αντώνης, πρόεδρος, Κασμάς Μάκης, αντιπρόεδρος, Τριπολίτη Μαρία, γενική γραμματέας, Κακαλής Νικόλαος, ειδικός γραμματέας, Καμαράδος Παναγιώτης, ταμίας, Αχλαδίτης Κωνσταντίνος, Βαριάς Σίμος, Φαράκλας Ιωάννης, Γεόμελος Κωνσταντίνος, Μπάνος Επαμεινώνδας και Μπουγιούκας Μάριος, μέλη. Η Χίος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, ωστόσο ελέγχει το 11% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου καθώς ένας μεγάλος αριθμός ελλήνων εφοπλιστών έχουν καταγωγή από τη Χίο και κυριαρχούν στην παγκόσμια ναυτιλία. Τα μέλη Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων απασχολούνται επαγγελματικά με τη ναυτιλία είτε ως στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ειδικοτήτων του κλάδου.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More