Tuesday, October 8, 2024
Home » Αυξήθηκε ο αριθμός των ελλήνων ναυτικών

Αυξήθηκε ο αριθμός των ελλήνων ναυτικών

0 comments

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τηςαπογραφής πλοίων και πληρωμάτων της 20ής Σεπτεμβρίου 2022 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο σύνολο των1.131 πλοίων που απογράφηκαν απασχολούνταν 18.370 έλληνες και ξένοι ναυτικοί. Στα ελληνικά πλοία απασχολούνταν 17.253 ναυτικοί, από τους οποίους το 60,9% ήταν Ελληνες και το 39,1% ξένης εθνικότητας. Στα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ απασχολούνταν 1.117 ναυτικοί, εκ των οποίων το 78,4% ήταν Ελληνες και το 21,6% ξένης εθνικότητας.

Σε σύγκριση με το 2022 το σύνολο των ελλήνων και ξένων ναυτικών στα ελληνικά πλοία που απογράφηκαν (1.044) αυξήθηκε κατά 10,1%, ενώ στα ελληνόκτητα πλοία με ξένη σημαία συμβεβλημένα με το ΝΑΤ (87) το σύνολο των ελλήνων και ξένων ναυτικών αυξήθηκε κατά 27,8%. Επίσης παρατηρείται αύξηση 12,7% των ελλήνων ναυτικών που υπηρετούσαν σε ελληνικά πλοία και αύξηση 14,5% αυτών που υπηρετούσαν σε ελληνόκτητα πλοία.

Φόρτιση ηλεκτροκίνητων ΙΧ στο λιμάνι της Πάτρας

Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ (ΟΛΠΑ ΑΕ) και η ΔΕΗ BLUE, θυγατρική εταιρεία της ΔΕΗ AE για την ηλεκτροκίνηση, προχωρούν σε συνεργασία για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠΑ ΑΕ σε Πάτρα και Ρίο.

Η συνεργασία αφορά τη δημιουργία 22 θέσεων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε διάφορα σημεία του λιμένα της Πάτρας και του Ρίου, όπως τον ανατολικό και δυτικό προβλήτα Ρίου, στον σταθμό υποδοχής «Παναγιώτης Κανελλόπουλος» στην Ηρώων Πολυτεχνείου και το Νέο λιμάνι, που προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στον χειμώνα. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με τη ΔΕΗ BLUE αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Πάτρα».

Σχεδιάζεται πυρηνοκίνητο εμπορικό πλοίο

Η ελεγχόμενη από τον Eyal Ofer ναυτιλιακή Zodiac Maritime συνεργάζεται με τον νηογνώμονα Lloyd’s Register (LR) και τις νοτιοκορεατικές εταιρείες HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE) και KEPCO E&C για την ανάπτυξη σχεδίων πλοίων με πυρηνική πρόωση. Στο πλαίσιο του κοινού έργου, η HD KSOE και η KEPCO E&C θα παρέχουν σχέδια για τα μελλοντικά πλοία και τους αντιδραστήρες τους, ενώ η LR θα αξιολογήσει τις απαιτήσεις των κανόνων για την ασφαλή λειτουργία.

Ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης, διευθυντής νέων ναυπηγήσεων της Zodiac Maritime, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «συνεργαζόμαστε με τη HD KSOE, την KEPCO και την LR για να συμβάλουμε στη διευκόλυνση της έρευνας και της ανάπτυξης που απαιτείται για την επιτάχυνση εφαρμογής της τεχνολογίας πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία».

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More