Friday, September 20, 2024
Home » Αναβάθμιση από την DBRS στο ΒΒ

Αναβάθμιση από την DBRS στο ΒΒ

0 comments

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας Πειραιώς σε ΒΒ (από Β) με σταθερές προοπτικές προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS.

Η αναβάθμιση αντικατοπτρίζει τη διαρκή βελτίωση του προφίλ κινδύνου της Τράπεζας, που απορρέει από την περαιτέρω μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και τον περιορισμένο σχηματισμό νέων NPEs. Ωστόσο, οι μετρήσεις ποιότητας του ενεργητικού του ομίλου εξακολουθούν να παραμένουν σχετικά αδύναμες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

Οπως επισημαίνει ο καναδικός οίκος, οι νέες εισροές NPEs αναμένεται να αυξηθούν τα επόμενα τρίμηνα λόγω των υψηλότερων επιτοκίων, του υψηλότερου κόστους ζωής και της επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ωστόσο, το προφίλ κινδύνου θα πρέπει να παραμείνει ισχυρότερο από ό,τι στο παρελθόν χάρη στην περαιτέρω εξυγίανση, την πιο ισχυρή κάλυψη NPEs και την υποστήριξη της επέκτασης δανείων από έργα που συνδέονται με τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF).

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More