Friday, September 27, 2024
Home » Ανάληψη Έργου Εκσυγχρονισμού και Επέκτασης της Υποδομής Ασύρματου Δικτύου του Πανεπιστημίου Κύπρου από την Logicom Solutions

Ανάληψη Έργου Εκσυγχρονισμού και Επέκτασης της Υποδομής Ασύρματου Δικτύου του Πανεπιστημίου Κύπρου από την Logicom Solutions

0 comments

Η Logicom Solutions ανακοινώνει την ανάληψη έργου για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση της υποδομής ασύρματου δικτύου του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η σύμβαση υπογράφηκε τον Μάρτη του 2024 και το έργο είναι ήδη σε εξέλιξη.

Το έργο περιλαμβάνει την αναβάθμιση και επέκταση της υποδομής ασύρματης δικτύωσης σε όλα τα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης Αγλαντζιάς, τα Κεντρικά Κτήρια του Πανεπιστημίου στη Λεωφόρο Καλλιπόλεως, καθώς και σε άλλα μικρότερα κτήρια στη Λευκωσία. Η νέα υποδομή θα περιλαμβάνει περίπου 800 σημεία ασύρματης πρόσβασης, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου, με τεχνολογία Wi-Fi 6/6E, πιστοποιημένη από τον οργανισμό Wi-Fi Alliance, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες σχεδόν 8.000 χρηστών.

Η υποδομή βασίζεται σε προϊόντα και υπηρεσίες Cisco Meraki, που αποτελεί την κορυφαία υπηρεσία διαχείρισης δικτύων μέσω cloud παγκοσμίως. Η διαχείριση των σημείων ασύρματης πρόσβασης παρέχεται ως υπηρεσία, και θα πραγματοποιείται μέσω του υπολογιστικού νέφους της Meraki EU Cloud, με εγγυημένη διαθεσιμότητα 99,99% και συμμόρφωση με πρότυπα όπως το ISO 9001:2008, το ISO 27001:2008 και το PCI DSS.

Η Logicom Solutions, CISCO Gold Partner (ανώτατο επίπεδο πιστοποίησης CISCO), διαθέτει τεχνικά καταρτισμένους και πλήρως πιστοποιημένους τοπικούς μηχανικούς που πραγματοποιούν μελέτες ραδιοκάλυψης (Wireless site survey) με τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων. Οι μελέτες αυτές λαμβάνουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κτιρίου για τον ακριβή υπολογισμό του πεδίου κάλυψης του δικτύου, και καθορίζουν τα σημεία εγκατάστασης των συσκευών ασύρματης πρόσβασης για βέλτιστη απόδοση.

Η νέα υποδομή θα διασυνδεθεί με τις υποδομές του Πανεπιστημίου Κύπρου για ελεγχόμενη, ασφαλή και κρυπτογραφημένη πρόσβαση των χρηστών, προσφέροντας παράλληλα ασφαλή υπηρεσία πρόσβασης στο Διαδίκτυο για επισκέπτες (guests) με ελάχιστη διαχειριστική επιβάρυνση.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει την εκπαίδευση των διαχειριστών καθώς και την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης, αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης για 5 χρόνια.

Σχετικά με την LogicomSolutions:

Η Logicom Solutions, μέλος του ομίλου εταιρειών της Logicom, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες υπηρεσιών και προϊόντων τεχνολογίας σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. Η εταιρεία παρέχει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών και προϊόντων, που στοχεύουν στη ψηφιακή μεταρρύθμιση μεγάλων οργανισμών. Με μια άρτια καταρτισμένη ομάδα και σε συνεργασία με στρατηγικούς συνεργάτες, όπως η CISCO, η Microsoft, και η Accenture, η Logicom Solutions είναι ο έμπιστος συνεργάτης τεχνολογίας επιχειρήσεων και κυβερνητικών οργανισμών.

solutions.logicom.net

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου:

Με περισσότερους από 7.000 φοιτητές και 800 άτομα ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα νέο και ταχέως αναπτυσσόμενο πανεπιστήμιο. Ιδρύθηκε το 1989 και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές το 1992 και 1997 αντιστοίχως. Το ΠΚ είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Κύπρο για νέους πτυχιούχους και ερευνητές. Η ερευνητική δραστηριότητα κατέχει κυρίαρχη θέση στην αποστολή του Πανεπιστημίου Κύπρου και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του ιδρύματος από την ίδρυσή του. Μέσα στα τελευταία χρόνια, το Πανεπιστήμιο έχει καταφέρει να καταστεί ένα πρωτοπόρο ερευνητικό ίδρυμα που διακρίνεται στον διεθνή χώρο για την προαγωγή της επιστήμης,
του πνεύματος και του πολιτισμού.
www.ucy.ac.cy

Πηγή: philenews.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise