Tuesday, November 19, 2024
Home » Mαίνεται ο πόλεμος στο ΤΕΠΑΚ: Βολές κατά Οδυσσέα και αμφισβήτηση των πτυχίων του Χόππα

Mαίνεται ο πόλεμος στο ΤΕΠΑΚ: Βολές κατά Οδυσσέα και αμφισβήτηση των πτυχίων του Χόππα

0 comments

Mαίνεται ο πόλεμος στο ΤΕΠΑΚ: Βολές κατά Οδυσσέα και αμφισβήτηση των πτυχίων του Χόππα

Πυρ ομαδόν στο ΤΕΠΑΚ, με τον πόλεμο που ξέσπασε για τον έλεγχο των οικονομικών του πανεπιστημίου να επεκτείνεται περαιτέρω.

Μετά το μπάχαλο σε δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, αλλά και τις προχθεσινές επιστολές που αντάλλαξαν ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έρχεται τώρα μια νέα επιστολή από τον καθηγητή και μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Αντώνη Θεοχάρους. Με αυτήν, κατηγορεί τον Γενικό Ελεγκτή για τη στάση που διατηρεί, ενώ παράλληλα αμφισβητεί το ήθος αλλά και το πτυχίο του διευθυντή διοίκησης και οικονομικών του ΤΕΠΑΚ, Κώστα Χόππα. Από την πλευρά της, η Ελεγκτική Υπηρεσία ανέφερε στο philenews ότι τα θέματα που εγείρει ο κ. Θεοχάρους, περί κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων, είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του Αντώνη Θεοχάρους, η οποία απευθύνεται προσωπικά στον κ. Μιχαηλίδη, εκφράζεται αρχικά αγανάκτηση και παράπονο για τη στάση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Θεοχάρους, η Υπηρεσία εκφράζει τη θέση ότι «μοναδική ελπίδα» για την εξάλειψη της διαφθοράς στο ΤΕΠΑΚ είναι ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών, χωρίς να αναγνωρίζει τη συνεισφορά άλλων ατόμων ή οργανωμένων συνόλων (όπως Συντεχνία Ακαδημαϊκού Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ).

Μάλιστα, ο κ. Θεοχάρους σημειώνει ότι στο παρελθόν η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν επέδειξε την ίδια φροντίδα και επιμέλεια για να υποστηρίξει άτομα που «λοιδορήθηκαν» ή που «απειλήθηκε η ζωή τους», τα οποία στήριξαν ή/και υποβοήθησαν το έργο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ο κ. Θεοχάρους κατηγορεί τον Οδυσσέα Μιχαλίδη, ότι δεν έπραξε «οτιδήποτε» σε σχέση με καταγγελίες που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του ΤΕΠΑΚ. «Είχατε λάβει στις 4 Δεκεμβρίου 2017 πλήρη κατάλογο των καταγγελιών αυτών με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες», αναφέρει και προσθέτει ότι οι καταγγελίες αυτές είχαν κατατεθεί και στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Την υπό αναφορά περίοδο, σημειώνει ο κ. Θεοχάρους, ο ίδιος είχε απευθύνει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη «αγωνιώδεις εκκλήσεις για στήριξη και το μόνο το οποίο είχε γίνει, ήταν από μάρτυρας κατηγορίας να καταλήξω κατηγορούμενος». Αναφέρει, δε, πως έπραξε το καθήκον του, τόσο εγώ όσο και άλλοι συνάδελφοί του για να διορθωθούν προβλήματα και στρεβλώσεις. «Στη βάση αυτή επέλεξα, ενόψει και του γεγονότος ότι επί σειρά ετών καμία διαδικασία ελέγχου τόσο εντός όσο και εκτός Πανεπιστημίου δεν είχε προχωρήσει, να αποσύρω τις όποιες καταγγελίες είχα υποβάλει». (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή ο κ. Θεοχάρους είχε πει ότι από τις 40 καταγγελίες στην Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου, οι 33 ήταν δικές του).

Σε σχέση με τον Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του ΤΕΠΑΚ, ο κ. Θεοχάρους, αμφισβητώντας το ήθος του, τον κατηγόρησε ότι έστησε υπόθεση σε βάρος του και επιδίωξε να τον χειραγωγήσει.

Μάλιστα, είπε ότι την περίοδο που εκπονούσε τη διδακτορική του διατριβή προσβλέποντας στη διεκδίκηση της θέσης του Διευθυντή Διοίκησης, δεν προχώρησε ως όφειλε σε καταγγελίες στην Αστυνομία, για να μην τσαλακώσει την εικόνα του, ζήτησε από τον ίδιο να το πράξει.

Παράλληλα, κατηγορεί τον κ. Χόππα ότι με φορτικό τρόπο ζήτησε από τον ίδιο και από συνεργάτες του να τον βοηθήσουν με τη διδακτορική του διατριβή, αφενός διότι εξέπνεε η προθεσμία μέχρι την ολοκλήρωσή της και αφετέρου, όπως ισχυρίζεται, λόγω αδυναμίας σε θέματα στατιστικής φύσεως. Παρά τη βοήθεια που του προσέφερε, συνεχίζει ο κ. Θεοχάρους, η οποία αφορούσε πολύ μεγάλο μέρος της διατριβής, εντούτοις δεν έγινε καμία αναφορά στα ονόματά τους στις ευχαριστίες, ούτε και προχώρησε σε κάποια επιστημονική δημοσίευση όπως είχαν συμφωνήσει.

Στη βάση αυτής της καταγγελίας, ο κ. Θεοχάρους, θέτει θέμα γνησιότητας της διδακτορικής του διατριβής του κ. Χόππα στον Γενικό Ελεγκτή, καθώς και θέμα διαδικασίας «αφού η διδακτορική διατριβή αποτέλεσε επιπρόσθετο προσόν στη διαδικασία διεκδίκησης της θέσης του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών του πανεπιστημίου».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρους ρωτά τον Γενικό Ελεγκτή, πώς είναι τόσο σίγουρος για απειλές και εκβιασμούς σε βάρος του Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών και όχι το αντίστροφο. «Γιατί χωρίς να ακούσετε όλες τις πλευρές δικάσατε και καταδικάσατε;».

Τι απαντά η Ελεγκτική Υπηρεσία

Όπως αναφέρει στο philenews εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, «τα θέματα που εγείρονται στην καταγγελία του κ. Θεοχάρους, δεν αφορούν την Ελεγκτική Υπηρεσία καθώς αφορά ισχυρισμούς για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να το καταγγείλει στα αρμόδια σώματα ή να λάβει μέτρα κατά του κ. Χόππα, όπως θα τον συμβουλεύσουν οι δικηγόροι του».

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More