Thursday, October 3, 2024
Home » Χριστιάνα Ξενοφώντος: Οι νέοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους θεσμούς

Χριστιάνα Ξενοφώντος: Οι νέοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους θεσμούς

0 comments

Χριστιάνα Ξενοφώντος: Οι νέοι δεν εμπιστεύονται πλέον τους θεσμούς

Με τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου να πλησιάζουν, θεσμοί και κόμματα προσπαθούν να βρουν λύσεις στα χαμηλά ποσοστά προσέλευσης της νεολαίας στις κάλπες.

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας, Χριστιάνα Ξενοφώντος, αναφέρει στο philenews podcast, ότι οι νέοι και οι νέες σε όλη την Ευρώπη συνεχίζουν να συμμετέχουν στις πολιτικές διαδικασίες μέσω ακτιβιστικών δράσεων, διαδηλώσεων και εκφράζοντας τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ωστόσο, ειδικά στην Κύπρο, έχουν γυρίσει τις πλάτες στις εκλογές, αφού δεν εμπιστεύονται πλέον τα κόμματα, ενώ δεν βλέπουν επιλογές που να τους εκφράζουν στα ψηφοδέλτια.

Παράλληλα, προσθέτει ότι το κράτος οφείλει να δώσει τα απαραίτητα εφόδια στη νεολαία και στα παιδιά, μέσω της εκπαίδευσης, καθώς όπως τονίζει, δεν γίνεται να περιμένουμε από τους νέους να πάνε να ψηφίσουν στα 18 τους χωρίς να έχουν λάβει πρώτα στοιχειώδεις πολιτικές γνώσεις, όπως πληροφορίες για τη μορφή του πολιτικού συστήματος της χώρας που ζουν ή τα διαφορετικά είδη συμμετοχικότητας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise