Home » Φεύγουν τα «Μέμο» από περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

Φεύγουν τα «Μέμο» από περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

0 comment

Φεύγουν τα «Μέμο» από περιουσίες Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα

Ανακούφιση για τους πρόσφυγες και δη τους φτωχούς, που οι περιουσίες τους στα κατεχόμενα είναι μπλοκαρισμένες. Η Βουλή ψηφίζει πρόταση νόμου με την οποία καταργείται το δικαίωμα εγγραφής «Μέμο» σε Ε/κ περιουσίες που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής μετά από πρόταση νόμου που ενέγραψε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Αμμοχώστου Νίκος Γεωργίου. Με την πρόταση απαλλάσσονται τα ακίνητα ιδιοκτησίας Ε/κ που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές και βαρύνονται με «Μέμο».

Με την πρόταση νόμου συμφωνεί η Νομική Υπηρεσία και ο Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών, εκπρόσωπος του οποίου ανέφερε ότι όταν κάποιος πάρει δάνειο από τον Φορέα και βαρύνεται με «Μέμο», καλείται αυτός που το εξασφάλισε να το αποσύρει προσωρινά, για να μπουν υποθήκη τα ακίνητα στα κατεχόμενα και στη συνέχεια να το επαναφέρει.

Η εκπρόσωπος του Κτηματολογίου πληροφόρησε την Επιτροπή ότι οι πωλήσεις Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα μέσω της λεγόμενης Επιτροπής Αποζημιώσεων του ψευδοκράτους, δεν αναγνωρίζονται από το Κτηματολόγιο.

Η πρόταση νόμου αναμένεται ότι θα ψηφιστεί σε νόμο στις αρχές του 2024.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise