Tuesday, September 17, 2024
Home » Τρία πουλιά πετάσασιν στην κατεχόμενη γη μας: Οι μαθητές της Γεροσκήπου για τα 50χρονα από την εισβολή

Τρία πουλιά πετάσασιν στην κατεχόμενη γη μας: Οι μαθητές της Γεροσκήπου για τα 50χρονα από την εισβολή

0 comments

Τρία πουλιά πετάσασιν στην κατεχόμενη γη μας: Οι μαθητές της Γεροσκήπου για τα 50χρονα από την εισβολή

Στο πλαίσιο του διαχρονικού στόχου του Υπουργείου Παιδείας «Δεν ξεχνώ, Αγωνίζομαι, Διεκδικώ» και της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή, το Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου διοργάνωσε μια αλλιώτικη τελετή με τίτλο «Τρία πουλιά πετάσασιν στη σκλαβωμένη γη μας», στον κυκλικό κόμβο παρά την είσοδο του σχολείου.

Η τελετή διοργανώθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση της φιλοτέχνησης του τοίχου αντιστήριξης που βρίσκεται πλησίον του κυκλικού κόμβου με εικόνες που παραπέμπουν στην κατεχόμενη γη μας και στις συνέπειες της προσφυγιάς, έργο που υλοποιήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου υπό την επίβλεψη του καθηγητή Τέχνης Ανδρέα Μιχαήλ, με την υποστήριξη του Δήμου Γεροσκήπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παρέστησαν προσκεκλημένοι από τον χώρο της εκπαίδευσης και από την τοπική κοινωνία, ομάδα μαθητών και μαθητριών παρουσίασε ένα σύντομο δρώμενο βασισμένο στα ποιήματα δύο κορυφαίων Κύπριων ποιητών: Στο ποίημα «Αιγιαλούσα» του Κυριάκου Χαραλαμπίδη και στο ποίημα «Κυπριακή Συμφωνία» του Θοδόση Πιερίδη.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μουσική και τραγούδι από την χορωδία και την ορχήστρα υπό την καθοδήγηση της Ελένης Σιδηροπούλου, καθηγήτριας Μουσικής. Στο τέλος, τα παιδιά του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής σε κλίμα συγκίνησης έστειλαν ηχηρό μήνυμα μνήμης και συνάμα ελευθερίας και ειρήνης στην Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε υπό τη γενική εποπτεία της Μαρίας Ιακώβου, Β.Δ. Φιλολογικών και του Βασίλειου Βασιλείου, Α.Β.Δ. Φιλολογικών.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More