Thursday, August 1, 2024
Home » Τρία πολιτιστικά έργα στην επαρχία Πάφου εγκαινιάζει το ερχόμενο Σάββατο ο Πρόεδρος

Τρία πολιτιστικά έργα στην επαρχία Πάφου εγκαινιάζει το ερχόμενο Σάββατο ο Πρόεδρος

0 comment

Τρία πολιτιστικά έργα στην επαρχία Πάφου εγκαινιάζει το ερχόμενο Σάββατο ο Πρόεδρος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζει το ερχόμενο Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, τρία έργα πολιτιστικής και κοινωνικής φύσης στην επαρχία Πάφου. Δύο εξ αυτών αφορούν στη χερσόνησο του Ακάμα και το τρίτο στην κοινότητα Κοίλης.

Όπως δήλωσε στον «Φ» η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα εγκαινιάσει στις 10 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου το Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Κέντρο Αγροτικών Επαγγελμάτων και Προιόντων στην Κοίλη, μια ώρα αργότερα το Περιφερειακό Κέντρο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας Ακάμα στις Αρόδες και στις 12 το μεσημέρι το Μουσείο Αγροτικής Ζωής Ακάμα στη Δρούσεια.

Τα πρώτα δυο έργα ήταν συγχρηματοδοτούμενα με το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και συντονιστή το Γραφείο Επάρχου Πάφου, είπε η κ. Λάμπρου.

« Ήδη το Μουσείο στη Δρούσεια τα δύο χρόνια λειτουργίας του δέχθηκε 5000 επισκέπτες», τόνισε. «Λειτουργεί εντός των Κοινοτικών Κτηρίων που ανεγέρθηκαν με κρατική και κοινοτική συνεισφορά με συντονιστή την Επαρχιακή Διοίκηση. Το Μουσείο εξοπλίσθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο και λειτουργούν και βιωματικά εργαστήρια υφαντικής, καλαθοπλεκτικής και άλλα».

Το Κέντρο Γεωλογίας στις Αρόδες, κατέληξε η Έπαρχος Πάφου, δέχθηκε γύρω στους 1500 επισκέπτες από τη λειτουργία του πριν ένα περίπου χρόνο.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More