Monday, September 16, 2024
Home » Τετραπλό θανατηφόρο: Σήμερα ο επίλογος της τραγωδίας

Τετραπλό θανατηφόρο: Σήμερα ο επίλογος της τραγωδίας

0 comments

Τετραπλό θανατηφόρο: Σήμερα ο επίλογος της τραγωδίας – Επιμένει στο πράσινο ο 44χρονος, τους εμβόλισε με αυξημένη ταχύτητα

Με κύριο στόχο να εξακριβώσουν την ταχύτητα, με την οποία το όχημα του 44χρονου Σύρου, εμβόλισε το μικρό σαλούν αυτοκίνητο με τα τέσσερα θύματα, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες και οι εξετάσεις του τετραπλού θανατηφόρου που σημειώθηκε μισή ώρα μετά την έλευση του νέου χρόνου στο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Στα χέρια των εμπειρογνωμόνων της Τροχαίας Λεμεσού υπάρχει από χθες το μεσημέρι και η μαρτυρία του οδηγού ταξί ο οποίος βρισκόταν σε αναμονή στα φώτα τροχαίας της οδού Αγίας Αναστασίας και είδε το φρικτό θανατηφόρο. Πρόκειται για το πρόσωπο που αναζητούσαν οι Αρχές από την πρώτη στιγμή μετά από μαρτυρία που εξασφάλισαν. Ο οδηγός ταξί παρουσιάστηκε αυτοβούλως στην

Τροχαία και ανέφερε ότι είδε το δυστύχημα. Είπε ότι προχώρησε λίγα μέτρα πιο κάτω, σταμάτησε και πλησίασε τη σκηνή. Ακολούθως εγκατάλειψε το μέρος, ισχυριζόμενος ότι φοβήθηκε.

Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αναπαράσταση του θανατηφόρου, μέσα από την οποία θα εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα και θα διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες του θανατηφόρου. Από την αναπαράσταση, αλλά και από τα όσα κατέγραψε το βίντεο, αναμένεται να εξακριβωθεί και η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε ο 44χρονος, ο οποίος εμβόλισε με το αυτοκίνητό του το όχημα των θυμάτων. Οι εμπειρογνώμονες της Τροχαίας έχουν ήδη προβεί σε επιστημονικές και άλλες εξετάσεις στα ενεχόμενα οχήματα, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να γίνουν και υποδείξεις σκηνής από τον 44χρονο ύποπτο.

Από τις επιτόπιες εξετάσεις δεν εντοπίστηκαν στο έδαφος ίχνη πέδησης, ενώ από τα τεκμήρια που έχουν στην κατοχή τους οι εξεταστές της Τροχαίας, καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του 44χρονου. Πρόκειται για το βίντεο από το πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη το οποίο κατέγραφε τη σφοδρή σύγκρουση.

Επίσης, στα χέρια τους υπάρχει και η μαρτυρία γυναίκας, η οποία περιέγραψε πώς έγινε η τραγωδία. Η συγκεκριμένη μάρτυρας, ήταν επιβάτιδα σε όχημα που βρισκόταν σε αναμονή στο κόκκινο φανάρι στην οδό Αγίας Αναστασίας. Ισχυρίστηκε ότι είδε το διπλοκάμπινο του 44χρονου να περνά τη διασταύρωση των δύο οδών, με αυξημένη ταχύτητα και να συγκρούεται με το σαλούν όχημα που οδηγούσε η 27χρονη Ευανθία, την ώρα που επιχειρούσε στροφή προς τα δεξιά.

Επιμένει για πράσινο

Ο 44χρονος οδηγός τελεί πλέον υπό κράτηση στα κρατητήρια του Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού καθώς έλαβε νωρίς χθες το απόγευμα εξιτήριο από το Νοσοκομείο. Νωρίτερα το πρωί, οι εξεταστές της Τροχαίας αιτήθηκαν από το Δικαστήριο την κράτηση του για περίοδο 6 ημερών, για σκοπούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων, ενώ επισημάνθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του υπόπτου. Η διαδικασία έγινε στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου καθώς ο 44χρονος Σύρος νοσηλευόταν φρουρούμενος.

Ανακρινόμενος ο οδηγός ισχυρίζεται ότι πέρασε τη διασταύρωση με πράσινο φανάρι, θέση που αντικρούεται από το βίντεο-ντοκουμέντο. Επίσης, διερευνάται ακόμη και το ενδεχόμενο ο 44χρονος προηγουμένως να ανάπτυξε ταχύτητα με σκοπό να προλάβει να περάσει με πράσινο. Εναντίον του διερευνώνται τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου από αμέλεια και παραβίασης φωτεινού σηματοδότη.

Απο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του πρατηρίου, διαπιστώνεται ότι το δυστύχημα επεσυνέβει κατά την εναλλαγή των φωτεινών σηματοδοτών από πράσινο σε κόκκινο για τα οχήματα που κινούνταν και στις δύο κατευθύνσεις (βόρεια – νότια), στην οδό Γιάννου Κρανιδιώτη. Το διπλοκάμπινο όχημα που οδηγούσε ο 44χρονος ύποπτος φαίνεται να κινείται με αυξημένη ταχύτητα, να παραβιάζει το κόκκινο φως και να εισέρχεται στη συμβολή.

Την ίδια ώρα το όχημα που επέβαιναν τα τέσσερα θύματα είχε πλησιάσει με χαμηλή ταχύτητα στη συμβολή κρατώντας την τρίτη δεξιά λωρίδα, σύμφωνα με την πορεία του, με τη 27χρονη Ευανθία να επιχειρεί να στρίψει δεξιά προς την οδό Αγίας Αναστασίας. Το μικρό σαλούν όχημα εισήλθε εντός της συμβολής με πράσινο φως και τότε συνέβη η σφοδρή σύγκρουση.

Από τη σφοδρή σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα δύο παιδιά της οικογένειας Γεωργίου, η μεγάλη κόρη Ευανθία 27 ετών και ο μικρός γιος, Νίκολας 17 ετών. Μαζί τους, οι παππούδες τους, Νικόλας Ζαβρός και η γιαγιά Βαθούλλα, 72 και 74 ετών, αντίστοιχα. Δυστυχώς, τα τέσσερα θύματα δεν έφεραν ζώνες ασφαλείας.

Με έξοδα Υφυπουργείου η κηδεία

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφεται σήμερα, οπότε τα θύματα της τραγωδίας οδηγούνται στην τελευταία τους κατοικία. Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 14:00 μ.μ στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Λιμνάτης της επαρχίας Λεμεσού. Έκκληση των οικείων τους, όπως, αντί στεφάνων, γίνονται εισφορές για την οικογένεια. Τα έξοδα της κηδείας έχει αναλάβει το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More