Home » ΤΑΕΠ Παίδων: 9,617 παιδιά πέρασαν από το Τμήμα – Πόσα περιστατικά καταγράφονται τα σαββατοκύριακα

ΤΑΕΠ Παίδων: 9,617 παιδιά πέρασαν από το Τμήμα – Πόσα περιστατικά καταγράφονται τα σαββατοκύριακα

0 comment

ΤΑΕΠ Παίδων: 9,617 παιδιά πέρασαν από το Τμήμα – Πόσα περιστατικά καταγράφονται τα σαββατοκύριακα

Οι αριθμοί δικαιολογούν απόλυτα την αναγκαιότητα λειτουργίας του ΤΑΕΠ για παιδιά.

9,617 περιστατικά (μερικά παιδιά περισσότερες της μια φοράς) εξυπηρέτησε το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών Παίδων κατά τους πρώτους 11 μήνες της λειτουργίας του.

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του νοσοκομείου Λευκωσίας, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, το ΤΑΕΠ παίδων εξυπηρετεί 30 – 35 περιστατικά.

ΤαΣαββατοκύριακα και τις αργίες ο μέσος όρος ανεβαίνει και φθάνει τα 40 – 45 περιστατικά ανά εικοσιτετράωρο. Η αύξηση αυτή κατά τις μη εργάσιμες ώρες και ημέρες, οφείλεται κατά κύριο λόγο, στο γεγονός ότι οι περισσότεροι παιδίατροι (προσωπικοί γιατροί παίδων) του ΓεΣΥ δεν βρίσκονται στα ιατρεία τους.

Οι μήνες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν οι Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος του 2023. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο, δηλαδή, άρχισαν να παρουσιάζουν έξαρση οι διάφορες εποχιακές λοιμώξεις. Το δε μήνα Δεκέμβριο, ο αριθμός των περιστατικών που εξυπηρετήθηκαν ήταν 1.231, που αντιστοιχεί σε 40 περιστατικά ανά εικοσιτετράωρο.

Από τα παιδιά που επισκέφθηκαν το ΤΑΕΠ, περίπου 10% παραπέμφθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο για περαιτέρω νοσηλεία ενώ τα υπόλοιπα παιδιά έτυχαν των πρώτων βοηθειών και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Το Τμήμα στελεχώνεται αυτή τη στιγμή από 7 παιδίατρους, αριθμό νοσηλευτών και άλλους επαγγελματίες και διαθέτει πέντε κλίνες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More