Friday, September 20, 2024
Home » Τέρμα στην ταλαιπωρία – Ενισχύουν τα κρατικά φαρμακεία

Τέρμα στην ταλαιπωρία – Ενισχύουν τα κρατικά φαρμακεία

0 comments

Τέρμα στην ταλαιπωρία – Ενισχύουν τα κρατικά φαρμακεία

Τέρμα στην ταλαιπωρία των δεκάδων ασθενών που στοιβάζονται καθημερινά στις ουρές των κρατικών νοσοκομείων προκειμένου να προμηθευτούν τις καινοτόμες ή άλλες θεραπείες τους, οι οποίες δεν διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία του ΓεΣΥ προσπαθεί να βάλει ο ΟΚΥπΥ, μετά και τις έντονες διαμαρτυρίες της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι της ΟΣΑΚ και του ΟΚΥπΥ επισκέφθηκαν το φαρμακείο του νοσοκομείου Λευκωσίας και έλαβαν από κοινού αποφάσεις για νέες ρυθμίσεις ώστε να διευκολυνθούν οι ασθενείς. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο επίτιμος πρόεδρος της ΟΣΑΚ Μάριος Κουλούμας, «αποφασίστηκε ότιθα υπάρχουν δύο σημεία για τις εγγραφές και νέες ρυθμίσεις με την επαναφορά του συστήματος του αριθμού προτεραιότητας ώστε να μπορούν να κάθονται οι ασθενείς στο χώρο αναμονής και να μην υποχρεώνονται να στέκονται στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά τους».

Όλα αυτά, είπε ο κ. Κουλούμας «γίνονται βεβαίως εν αναμονή των αποφάσεων που αναμένουμε ότι θα πάρουν το επόμενο διάστημα ΟΑΥ και ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος και θα αφορά τη διάθεση αρκετών εκ των σκευασμάτων που σήμερα διατίθενται μόνο από τα κρατικά φαρμακεία, από τα ιδιωτικά φαρμακεία του ΓεΣΥ».

Θέση της ΟΣΑΚ, είπε, «είναι ότι όλα τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα που παραχωρούνται μέσω του ΓεΣΥ σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών πρέπει να διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία διότι τώρα έχουμε ασθενείς που υποχρεώνονται να πηγαίνουν στα κρατικά φαρμακεία για να πάρουν μόνο ένα κουτί βιταμίνες».

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More