Home » Σχέδιο αντιμετώπισης των διαρρήξεων τις μέρες των γιορτών εκπονεί η Αστυνομία στην Πάφο

Σχέδιο αντιμετώπισης των διαρρήξεων τις μέρες των γιορτών εκπονεί η Αστυνομία στην Πάφο

0 comment

Σχέδιο αντιμετώπισης των διαρρήξεων τις μέρες των γιορτών εκπονεί η Αστυνομία στην Πάφο

Ως πολύ σοβαρές κρίνονται ακόμη οι διαστάσεις του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών στην Πάφο, παρά την σημαντική εντατικοποίηση των αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου.

Πληροφορίες του «Φ» εμφανίζουν την Αστυνομία την περίοδο αυτή να εκπονείειδικά σχέδια αντιμετώπισης της κατάστασης, ενόψει και της αύξησης της κίνησης λόγω εορτών, αφού από τις πολλές συλλήψεις του τελευταίου διαστήματος έχει πλέον καταστεί φανερό ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από σπείρες και δεν πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες κάποιων ατόμων.

Αυτό επιβεβαιώνεται, εκτιμούν αρμόδιοι παράγοντες, και από την ύπαρξη συγκεκριμένων καταγγελιών πολιτών για ομάδες ατόμων που κινούνταν εμφανώς ύποπτα σε γειτονιές της Πάφου και κοινοτήτων της περιαστικής περιοχής, ενώ τις επόμενες μέρες στις ίδιες αυτές περιοχές γίνονται όντως καταγγελίες πολιτών για κλοπές από τα σπίτια τους.

Μόνο τις τελευταίες μέρες, σε διάφορα σημεία της αστικής και περιαστικής περιοχής, όπως στην Τάλα, την Έμπα και την βόρεια έξοδο του Δήμου Πάφου, καταγγέλθηκαν από κατοίκους και διερχόμενους αυτοκινητιστές πολλά περιστατικά για άτομα που κινούνταν ύποπτα σε συγκεκριμένες γειτονιές σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων, ενώ σε κοντινή απόσταση είναι σταθμευμένα οχήματα με άλλο άτομο μέσα, προφανώς ως μέσο διαφυγής. Υπήρξαν μάλιστα αναφορές πολιτών ότι παρά το γεγονός πως τα άτομα αυτά είδαν και τα ίδια ότι κάποιοι τους παρακολουθούσαν, εντούτοις ρίσκαραν συνεχίζοντας να παρακολουθούν κατοικίες ή να πηγαινοέρχονται σε συγκεκριμένους δρόμους καταγράφοντας δεδομένα.

Αντίστοιχες κινήσεις υπόπτων καταγγέλλονται συχνά, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τις μέρες αυτές στην Αστυνομία, με τους πολίτες να ζητούν πιεστικά πλέον την ενεργότερη και συνεχή παρουσία της δύναμης στους δρόμους.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο για αντιμετώπιση των ενεργειών αυτών, τόσο με την πυκνότερη παρουσία περιπόλων στους δρόμους, όσο και με την καθιέρωση στατικών περιπόλων. Τα φαινόμενα των διαρρήξεων και κλοπών ωστόσο συνεχίζονται το ίδιο έντονα, με αποτέλεσμα οι επιτελείς της Διεύθυνσης να εργάζονται πάνω σε νέο σχεδιασμό για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση της δύναμης την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν και αναμένεται να αυξηθούν τέτοιες αντικοινωνικές δράσεις.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More