Friday, September 20, 2024
Home » Συμπληρώνονται οι έρευνες για την κακομεταχείριση ασθενούς

Συμπληρώνονται οι έρευνες για την κακομεταχείριση ασθενούς

0 comments

Κακομεταχείριση ασθενή: Σε διαθεσιμότητα ένας νοσηλευτής

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την καταγγελία ασθενή ότι κλειδώθηκε σε δωμάτιο νοσοκομείου για αρκετές ώρες, ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε θάλαμο του νοσηλευτηρίου για ανάρρωση.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν λάβει αρκετές καταθέσεις από εμπλεκόμενους και τώρα ήρθε η ώρα να δουν τους νοσηλευτές που ήταν βάρδια το συγκεκριμένο βράδυ όπου συνέβη το περιστατικό. Εκτός από τις καταθέσεις του ίδιου του 70χρονου ασθενή και της συζύγου του που περιέγραψαν τα όσα συνέβησαν αρχές Δεκεμβρίου σε θάλαμο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, καταθέσεις έχουν ληφθεί από ιατρικό προσωπικό, τον ΟΚΥΠΥ και άλλους. Οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους έκθεση του οργανισμού για το περιστατικό και κυρίως για το τι ακριβώς αφορούσε το δωμάτιο στο οποίο είχε κλειστεί ο ασθενής.

Πρόκειται, όπως έγραψε ο «Φ», για χώρο αλλαγής πληγών και όχι αποθήκη ούτε και δωματίου για μεταγγίσεις αίματος. Είναι ένα δωμάτιο στο οποίο μεταφέρονται εκεί ασθενείς για μικρό χρονικό διάστημα και όχι για πολύωρη παραμονή. Συνεπώς από την έρευνα της Αστυνομίας θα ξεκαθαρίσει γιατί ο ηλικιωμένος ασθενής μετά που υποβλήθηκε σε επέμβαση κρατήθηκε για πάνω από έξι ώρες σε χώρο ακατάλληλο, κυρίως για πιο λόγο μεταφέρθηκε εκεί και ποιος έδωσε τις οδηγίες για να γίνει αυτό.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κληθεί για ανάκριση ο νοσηλευτής που προέβη στην ενέργεια αυτή για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις, αν το επιθυμεί, και στη συνέχεια ο φάκελος θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία με εισηγήσεις. Σημειώνεται ότι τέτοιας φύσης υπόθεση πρώτη φορά στην ουσία διερευνάται και από την έκβασή της θα φανεί κατά πόσον η συμπεριφορά αυτή συνιστά κακοποίηση, ή επρόκειτο για ενέργεια που δεν έπρεπε να γίνει αλλά εμπίπτει στη σφαίρα του πειθαρχικού ελέγχου.

Στο μεταξύ, ένας εκ των τριών νοσηλευτών, που ήταν βάρδια όταν ασθενής έμεινε κλεισμένος σε δωμάτιο θαλάμου, τέθηκε προχθές σε διαθεσιμότητα με απόφαση της ΕΔΥ, ύστερα από ενέργειες του υπουργείου Υγείας. Το Υπουργείο είχε ζητήσει να τεθεί εκτός νοσηλευτηρίου και ο δεύτερος νοσηλευτής αφού είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ για τον τρίτο που έχει συμβόλαιο του ΟΚΥπΥ, την περίπτωσή του εξετάζει ο Οργανισμός.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More