Friday, September 20, 2024
Home » Στο Υπουργικό αύριο ο Ακάμας για λήψη αποφάσεων

Στο Υπουργικό αύριο ο Ακάμας για λήψη αποφάσεων

0 comments

Στο Υπουργικό αύριο ο Ακάμας για λήψη αποφάσεων

Στο Υπουργικό Συμβούλιο οδηγείται αύριο το θέμα του Ακάμα για λήψη αποφάσεων. Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο. Για τον Ακάμα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «με οδηγίες του Προέδρου, το θέμα θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου αύριο και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις».

Οι όποιες αποφάσεις είναι συνέχεια του πορίσματος της διοικητικής έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Υπουργό Γεωργίας την Τρίτη για την κατασκευή του οδικού δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα. Μέσα από την έρευνα φαίνεται ότι το Τμήμα Δασών απέστειλε τους νομικά δεσμευτικούς όρους της περιβαλλοντικής έγκρισης στους μελετητές έτσι ώστε οι όροι αυτοί να ενσωματωθούν στα τελικά κατασκευαστικά σχέδια.

Τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια δεν παρουσιάστηκαν ενώπιον της ad hoc Επιτροπής για την Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ).

Με βάση τα πιο πάνω το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να προβεί στη λήψη αποφάσεων για την εφαρμογή διορθωτικών μέτρων και μέτρων αποκατάστασης εκεί όπου χρειάζεται.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More