Home » Στο Κακουργιοδικείο ο οδηγός του τετραπλού θανατηφόρου – 4 κατηγορίες για ανθρωποκτονία

Στο Κακουργιοδικείο ο οδηγός του τετραπλού θανατηφόρου – 4 κατηγορίες για ανθρωποκτονία

0 comment

Στο Κακουργιοδικείο ο οδηγός του τετραπλού θανατηφόρου – 4 κατηγορίες για ανθρωποκτονία

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ο 44χρονος Σύρος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος ο οποίος επέφερε τον θάνατο στα τέσσερα θύματα του θανατηφόρου που σημειώθηκε 30 λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία, θα απαγγελθούν στον 44χρονο οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο βαρύ κατηγορητήριο και θα κληθεί να απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι. Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει 10 κατηγορίες εκ των οποίων οι 4 αφορούν το αδίκημα ανθρωποκτονίας, το οποίο επισύρει ποινή φυλάκισης δια βίου. Οι άλλες 4 αφορούν το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και δύο κατηγορίες για παραβίαση κόκκινου και πορτοκάλι σηματοδότη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 44χρονος κατά τη διάρκεια της κράτησής του και ανακρινόμενος από τους εξεταστές της Τροχαίας Λεμεσού, ισχυρίστηκε ότι κατά τη σύγκρουση, πέρασε με πράσινο φανάρι.

Κατά τη διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης, η Αστυνομία ζήτησε όπως ο κατηγορούμενος παραμένει υπόδικος μέχρι την έναρξη της δίκης στηρίζοντας το αίτημα της, στο κίνδυνο φυγοδικίας. Το δικαστήριο με απόφασή του ενέκρινε το αίτημα, σημειώνοντας ότι οι δεσμοί του 44χρονου δεν είναι τόσο ισχυροί ώστε να μπορούν να υπερφαλαγγίσουν τη σοβαρότητα των αδικημάτων και την πιθανότητα καταδίκης. Επισημάνθηκε ακόμη ότι ο χρόνος κράτησης των 22 ημερών δεν ήταν υπερβολικός.

Σημαντικό στοιχείο στην υπόθεση αποτελεί το βίντεο ντοκουμέντο το οποίο περιλαμβάνεται στο μαρτυρικό υλικό. Το βίντεο καταγράφει το όχημα του κατηγορούμενου να οδηγείται με αυξημένη ταχύτητα, να παραβιάζει τον κόκκινο σηματοδότη και να εμβολίζει το μικρό κόκκινο όχημα της 27χρονης Ευανθίας.

Το τετραπλό θανατηφόρο σημειώθηκε 30 λεπτά μετά την έλευση του νέου έτους σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών. Θύματα τα δύο παιδιά της οικογένειας Γεωργίου, η μεγάλη κόρη Ευανθία 27 ετών και ο μικρός γιος, Νίκολας 17 ετών. Μαζί τους, οι παππούδες τους, Νικόλας Ζαβρός και η γιαγιά Βαθούλλα, 72 και 74 ετών αντίστοιχα. Ένα μήνα μετά την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία, ο πόνος παραμένει αβάστακτος για συγγενείς και φίλους των θυμάτων και κυρίως για τη μητέρα των δύο παιδιών και κόρη των ηλικιωμένων, που μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τα αγγελούδια της και τους γονείς της.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More