Friday, September 20, 2024
Home » Στο έλεος του υποκόσμου: Σήμανε συναγερμός, θορυβήθηκε το Προεδρικό, έκτακτη σύσκεψη

Στο έλεος του υποκόσμου: Σήμανε συναγερμός, θορυβήθηκε το Προεδρικό, έκτακτη σύσκεψη

0 comments

Στο έλεος του υποκόσμου: Σήμανε συναγερμός, θορυβήθηκε το Προεδρικό, έκτακτη σύσκεψη

Η αποπνιχτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε το τελευταίο διάστημα το οργανωμένο έγκλημα, ανέδειξε τις αδυναμίες της Αστυνομίας στην εξιχνίαση σοβαρών εγκλημάτων. Παράλληλα, φάνηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει ζήτημα με το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Η αναποτελεσματικότητα των Αρχών να κτυπήσουν τον υπόκοσμο, τα ημίμετρα και η πάταξη του εγκλήματος με λόγια, οδήγησαν στο φαινόμενο οι απειλές που κατά καιρούς εκφράζονταν κατά δημοσίων κατηγόρων να γίνουν πράξεις.

Το χθεσινό κτύπημα κατά της δημοσίας κατηγόρου στην Πάφο, το δεύτερο σε λειτουργό της δικαιοσύνης σε ένα μήνα στην ίδια πόλη, θορύβησε τους πάντες και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία και έφτασε μέχρι και το Προεδρικό. Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας, επειδή είδε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, έσπευσε στον Πρόεδρο ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης.

Δεν είναι εξάλλου τυχαία η δήλωσή του, την οποία επανέλαβε και πριν ένα μήνα, ότι το κτύπημα κατά της δημοσίας κατηγόρου, είναι κτύπημα κατά της Δημοκρατίας, των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Όπως προκύπτει και από τα γεγονότα, τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί μετά τους φόνους του Αλέξη Μαυρομιχάλη και του Θανάση Καλογερόπουλου πριν δυόμιση μήνες δεν έχουν αποδώσει. Τουναντίον, σχεδόν κάθε νύχτα συμβαίνει και μια σοβαρή εγκληματική ενέργεια.

Η αποθράσυνση των εγκληματικών στοιχείων αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα επιχείρησαν να σκοτώσουν 49χρονο στις 5 το απόγευμα σε μια πολυσύχναστη λεωφόρο, γεμάτη κόσμο, μπροστά στα δυο ανήλικα παιδιά του.

Την εγκληματική αυτή ενέργεια ακολούθησε η απόπειρα φόνου στο Γέρι, όπου άγνωστος έριξε ριπή κατά οχήματος και οικίας επιχειρηματία, με αποκορύφωμα σε δυο 24ωρα να γίνει και τρίτη εγκληματική ενέργεια, σε βάρος λειτουργού της δικαιοσύνης. Όλα αυτά, εντείνουν το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και πρέπει οι διωκτικές αρχές να βρουν τρόπους ελέγχου της κατάστασης.

Ήδη το απόγευμα σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε με τη ρίψη κροτίδας εντός αγωνιστικού χώρου, όπου αναπόφευκτα θα συζητηθεί και το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος. Στην Αστυνομία ανασυντάσσονται, με αλλαγή πλάνων ως προς τον τρόπο συλλογής πληροφοριών και παρακολούθησης των υπόπτων, ενώ ταυτόχρονα καταστρώνεται σχέδιο για προστασία των δημόσιων κατηγόρων που ασχολούνται με σοβαρές υποθέσεις.

Παράλληλα, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει από τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας, να εντείνει τις πιέσεις του για αλλαγή τακτικής ως προς τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος. Όλα αυτά βρίσκονται υπό την αίρεση των παρανόμων, αφού ουδείς γνωρίζει πώς θα αντιδράσει ο υπόκοσμος που έχει τους δικούς του κανόνες.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More