Tuesday, September 17, 2024
Home » Σε σοβαρή κατάσταση ο εγκαυματίας του νοσοκομείου Αθαλάσσας – Υπο διερεύνηση όλα τα γεγονότα

Σε σοβαρή κατάσταση ο εγκαυματίας του νοσοκομείου Αθαλάσσας – Υπο διερεύνηση όλα τα γεγονότα

0 comments

Σε σοβαρή κατάσταση ο εγκαυματίας του νοσοκομείου Αθαλάσσας – Υπο διερεύνηση όλα τα γεγονότα

Σοβαρή είναι η κατάσταση του 47χρονου ασθενή του νοσοκομείου Αθαλάσσας ο οποίος υπέστη σοβαρά εγκαύματα κατά την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε θάλαμο του νοσηλευτηρίου.

Ο 47χρονος, φέρεται να είναι το άτομο που έθεσε την φωτιά στο στρώμα του κρεβατιού του στον συγκεκριμένο θάλαμο στον οποίο βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή συνολικά 25 ασθενείς.

Τα πως και τα γιατί της υπόθεσης αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τον ΟΚΥπΥ αλλά και από άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες, ωστόσο ήδη έχουν τεθεί στο δημόσιο διάλογο αρκετά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν.

Από πλευράς νοσηλευτών έγινε αναφορά στην υπερπληρότητα των θαλάμων στο νοσοκομείο της Αθαλάσσας και στην ταυτόχρονη υποστελέχωση του. Όπως χαρακτηριστικά έχει λεχθεί, όταν ένας θάλαμος φιλοξενεί 27 ασθενείς και οι νοσηλευτές είναι μόνο έξι ο κίνδυνος να προκύψουν τέτοια δυσάρεστα συμβάντα είναι ορατός. Υπέδειξαν παράλληλα ότι οι ίδιοι εδώ και καιρό προειδοποιούν τον ΟΚΥπΥ αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι νοσηλευτές που βρίσκονταν στην στιγμή της πυρκαγιάς στο καθήκον, υποχρεώθηκαν να μπουν στον θάλαμο από την μπαλκονόπορτα προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ασθενείς που βρίσκονταν σε αυτόν και να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «από την προκαταρκτική έρευνα προκύπτει ότι ο ίδιος ο ασθενής έθεσε την φωτιά» και εξήγησε πως «ο συγκεκριμένος θάλαμος είναι θάλαμος αποκατάστασης δηλαδή νοσηλεύονται άτομα που είναι στο τελικό στάδιο για να πάρουν εξιτήριο και να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Τα άτομα αυτά βγαίνουν έξω στην αυλή και για κάποιες ώρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν σπίρτα και αναπτήρα για το άναμμα του τσιγάρου».

Από την πρώτη στιγμή, συνέχισε, «διατάχθηκε από την κεντρική διοίκηση έρευνα για να διαφανούν τα αίτια της φωτιάς και να εξακριβωθούν κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το περιστατικό.Τα πάντα βρίσκονται υπό διερεύνηση. Όλες οι παράμετροι, από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά, όλα δηλαδή τα όσα συνέβησαν, και υπολογίζουμε ότι σε μερικές ημέρες θα έχουμε και το αποτέλεσμα της έρευνας».

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More