Wednesday, July 31, 2024
Home » Σε πορεία υλοποίησης νέο Δημοτικό στα Λιβάδια

Σε πορεία υλοποίησης νέο Δημοτικό στα Λιβάδια

0 comment

Σε πορεία υλοποίησης νέο Δημοτικό στα Λιβάδια

Τα μεγάλα προβλήματα υπερπληθυσμού που αντιμετωπίζουν στα δημοτικά τους σχολεία οι ραγδαία αναπτυσσόμενες κοινότητες των Λιβαδιών και Ορόκλινης θα απαμβλύνει η ανέγερση του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου, στα όρια των δύο περιοχών.

ΤοΥπουργείο Παιδείας έχει τροχοδρομήσει τις διαδικασίες για ανέγερση του σχολείου όπως διαφαίνεται από την απάντηση της υπουργού Παιδείας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, σε κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Λάρνακας, Ανδρέας Πασιουρτίδης.

Ο βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο σχεδιασμός της ανέγερσης του περιφερειακού σχολείου, που θα περιλαμβάνει και νέο νηπιαγωγείο. Στην απάντησή της στις 24 Νοεμβρίου, η υπουργός Παιδείας ανέφερε πως στην παρούσα φάση έχει αποσταλεί αίτημα στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για την ετοιμασία ρυθμιστικού Σχεδίου, στον χώρο όπου θα ανεγερθεί το σχολείο και στη συνέχεια θα προωθηθεί η διαδικασία απαλλοτρίωσης. Η κ. Μιχαηλίδου σημειώνει πως το νέο Περιφερειακό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Βορόκληνης-Λιβαδιών θα ανεγερθεί σε τεμάχιο που βρίσκεται σε γη του Δήμου Λιβαδιών, κοντά στα σύνορα με την Ορόκλινη.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει, όπως αναφέρει η υπουργός Παιδείας, η ετοιμασία Σημειώματος Έργου (ΡCΝ) το οποίο θα περιλαμβάνει τον αναλυτικό σχεδιασμό του έργου. Στη συνέχεια θα ετοιμαστούν έγγραφα για την προκήρυξη Διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών συμβούλων μελετητών αρχιτέκτονα, πολιτικού μηχανικού, ηλεκτρολόγου μηχανικού, μηχανολόγου μηχανικού και επιμετρητή ποσοτήτων. Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, το Υπουργείο Παιδείας θα προκηρύξει διαγωνισμό για την ανέγερση του σχολείου.

Το δημοτικό σχολείο που θα δημιουργηθεί θα είναι δεκαοκτώ τάξεων και σε αυτό θα μπορούν να φοιτούν 450 μαθητές.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More