Home » Ρυθμίζουν τα φώτα τροχαίας μετά την τραγωδία: Θα διέρχονται οι οδηγοί μόνο της μιας κατεύθυνσης

Ρυθμίζουν τα φώτα τροχαίας μετά την τραγωδία: Θα διέρχονται οι οδηγοί μόνο της μιας κατεύθυνσης

0 comment

Ρυθμίζουν τα φώτα τροχαίας μετά την τραγωδία: Θα διέρχονται οι οδηγοί μόνο της μιας κατεύθυνσης

Σε άμεση ρύθμιση των φώτων τροχαίας στη διασταύρωση όπου χάθηκαν την Πρωτοχρονιά τέσσερις ζωές θα προχωρήσουν τα Δημόσια Έργα, μέχρι ν’ αποφασιστούν πιο μόνιμα μέτρα.

Πληροφορίες του philenews αναφέρουν ότι μια από τις λύσεις που μελετούνται είναι όπως στη φωτοελεγχόμενη διασταύρωση των οδών Γιάννη Κρανιδιώτη και Αγίας Αναστασίας όπου συνέβη το πολλαπλό θανατηφόρο, ρυθμιστούν τα φώτα τροχαίας ώστε να γίνουν μιας κατεύθυνσης, όπως λειτουργούν πλέον τα πλείστα φανάρια σε κύριες οδικές συμβολές. Δηλαδή, άμεσα θα γίνει ρύθμιση ώστε να περνούν κάθε φορά που ανάβει πράσινο, μόνο οι οδηγοί της μιας κατεύθυνσης (είτε ευθεία είτε για να στρίψουν, όπως το όχημα της συγκεκριμένης τραγωδίας) και όχι και όσων έρχονται από απέναντι (όπως ο συλληφθείς στη συγκεκριμένη τραγωδία).

Αν τα συγκεκριμένα φώτα ήταν ρυθμισμένα με αυτόν τον τρόπο,το δυστύχημα θα αποφευγόταν και δεν θα θρηνούσαμε τέσσερις ζωές. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αυτή έχει γίνει από τα Δημόσια Έργα τα τελευταία χρόνια σε πολλές συμβολές που ελέγχονται από φώτα τροχαίας, με πολύ καλά αποτελέσματα, αφού σχεδόν μειώθηκαν στο μηδέν τα τροχαία ατυχήματα. Η εισήγηση αυτή αναμένεται να τεθεί στη σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας μεταξύ του υπουργού Μεταφορών Αλέξη Βαφεάδη και των τεχνοκρατών των Δημοσίων Έργων.

Όπως δήλωσε χθες στον «Φ» ο κ. Βαφεάδης, η συγκεκριμένη διασταύρωση στην οποία σημειώθηκε το τετραπλό θανατηφόρο μπαίνει άμεσα στα μελανά σημεία και είναι θέμα προτεραιότητας η λήψη άμεσων μέτρων ώστε να μην χαθούν άλλες ζωές. Αν αποφασιστεί να γίνουν αλλαγές στο σημείο που θα πάρουν χρόνο, όπως η κατασκευή κυκλικού κόμβου, τότε θα βρούμε άλλες λύσεις, άμεσες, μέχρι να γίνει αυτό. Ως μια σκέψη που γίνεται, ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, είναι η κατασκευή κυρτωμάτων πλησίον της διασταύρωσης, ώστε να μειώνουν την ταχύτητα των οδηγών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τα Δημόσια Έργα θα γίνει συζήτηση και για τα βέλη που επιτρέπουν στους οδηγούς να στρίψουν δεξιά, κατά πόσον μπορεί να γίνει κάτι ώστε ν’ αποφεύγονται οι τροχαίες οδικές συγκρούσεις γι’ αυτό το λόγο. Όπως παρατήρησε ο κ. Βαφεάδης, πολλά θανατηφόρα έχουν ως αιτία τη στροφή δεξιά, γι’ αυτό και θα γίνει συζήτηση κατά πόσο υπάρχουν τρόποι μείωσης αυτού του κινδύνου.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More