Home » Πότε και πώς ανακαλείται ένας διορισμός  – Περίπλοκη η περίπτωση ΤΕΠΑΚ

Πότε και πώς ανακαλείται ένας διορισμός  – Περίπλοκη η περίπτωση ΤΕΠΑΚ

0 comment

Πότε και πώς ανακαλείται ένας διορισμός – Περίπλοκη η περίπτωση ΤΕΠΑΚ

Η παύση μελών του ΔΣ του ΤΕΠΑΚ, γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία, με τον ίδιο τρόπο που γίνεται με τους Δικαστές του Ανωτάτου, δηλώνει στο philenews podcast, ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης, εξηγώντας ότι πρέπει να προκύπτει παράπτωμα. Aνάκληση διορισμού είπε, μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις.

Ο κύριος Αιμιλιανίδης, διευκρινίζει πως, αν δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός, διά της δημοσιοποίησης στην επίσημη εφημερίδα, μπορεί να ακολουθήσει παύση συγκεκριμένου προσώπου. Θα πρέπει να συνέλθει εκ νέου το Υπουργικό να ανακαλέσει το διορισμό. Στη συνέχεια θα ισχύσει ο νέος διορισμός, καθώς πρόκειται για πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρει ο νομικός, συνεπώς υπάρχει το τεκμήριο της Συνταγματικότητας.

Είναι λάθος θεσμικά υποδεικνύει ο κύριος Αιμιλιανίδης, να ενεργεί ο Πρόεδρος έναντι του Υπουργικού Συμβουλίου, αν θέλουμε να είμαστε προηγμένη Δημοκρατία και να μην θεωρούνται οι υπουργοί οι yesmen kai yeswomen του Προέδρου. Η συζήτηση τον τελευταίο χρόνο για το γνωμοδοτικό συμβούλιο, ήταν τελείως λάθος είπε ο κύριος Αιμιλιανίδης, εξηγώντας ότι το ζήτημα μπορεί να ρυθμιστεί νομοθετικά.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More