Home » Παρουσίαστηκε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο το λεύκωμα «Τα Μουσικά όργανα της Ανατολικής Μεσογείου»

Παρουσίαστηκε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο το λεύκωμα «Τα Μουσικά όργανα της Ανατολικής Μεσογείου»

0 comment

Παρουσίαστηκε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο το λεύκωμα «Τα Μουσικά όργανα της Ανατολικής Μεσογείου»

Στη σειρά λευκωμάτων που εκδίδει η Ασφαλιστική Εταιρεία «Η Κεντρική», με εμπνευστή των εκδόσεων το Γενικό Διευθυντή της, Στέλιο Γεωργαλλίδη, κυκλοφορεί το νέο λεύκωμα «Τα Μουσικά όργανα της Ανατολικής Μεσογείου», με κείμενα του Γιάννη Κουτή και καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Παπαπέτρου (Πιν) και της Αυγής Παπαπέτρου.

Το Λεύκωμα αποσκοπεί στην παρουσίαση σειράς πληροφοριών που αφορούν τα επικρατέστερα μουσικά όργανα τα οποία χρησιμοποιούνταν ανά τους αιώνες μέχρι και σήμερα, τόσο στον ελληνοκυπριακό γεωγραφικό χώρο αλλά και στο ευρύτερο τόξο που μας συνδέει με τις γειτονικές μας χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Σε τελετή παρουσίασης του λευκώματος που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, ο κ. Γεωργαλλίδης τόνισε ότι ο αναγνώστης του λευκώματος θα αποκομίσει μια πλειάδα πληροφοριών, ιστορικής φύσεως, γενικού κατασκευαστικού χαρακτήρα, την εξελικτική πορεία των οργάνων, την όψη τους μέσα από πλούσιο καλλιτεχνικό φωτογραφικό υλικό καθώς επίσης και τις «φωνές» τους, μέσα από τη χρήση QR Code. Γίνεται επίσης αναφορά στους αφοσιωμένους επαγγελματίες οργανοποιούς της Κύπρου, επεσήμανε, ως ένας ελάχιστος φόρος ευχαριστίας για την πολυετή προσφορά τους στον πολιτισμό.

Ο συγγραφέας του έργου, Γιάννης Κουτής, γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1985. Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής έχοντας αποφοιτήσει από το Εθνικό Ωδείο με βαθμό άριστα. Φοίτησε στο τμήμα Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης». Σπούδασε στο Πυθαγόρειο Ωδείο Αθηνών από όπου και πήρε το πτυχίο Κλασικής Κιθάρας. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος Classical Guitar Grade 8 – ABRSM. Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (Master on Music/Oud performance) στο Codarts Conservatory of Rotterdam.

Επί του παρόντος ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως μουσικός και καθηγητής, συνεχίζοντας παράλληλα τις συναυλίες ανά τον κόσμο, καθώς επίσης και την έρευνά του στον τομέα ανέκδοτων Βυζαντινών Μοναστηριακών μουσικών χειρογράφων.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise