Home » Παρακολούθηση Δημοσιογράφων: Συρρικνώνεται η ελευθερία του λόγου

Παρακολούθηση Δημοσιογράφων: Συρρικνώνεται η ελευθερία του λόγου

0 comment

Παρακολούθηση Δημοσιογράφων: Συρρικνώνεται η ελευθερία του λόγου

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει κανονιστική διάταξη που να επιτρέπει παρακολούθηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων οποιασδήποτε επαγγελματικής ομάδας, ανέφερε στο philenews podcast ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκος.

Η επίμαχη πρόνοια είπε για τους δημοσιογράφους, πρέπει να αποτραπεί πριν από την Παρασκευή, που συνέρχεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ΕΣΚ ζητεί από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της.

Η εν λόγω πρόνοια σημειώνει, δημιουργεί τεράστιους επαπειλούμενους κινδύνους συρρίκνωσης. Ελευθερίας του τύπου, της ανεξαρτησίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, του πλουραλισμού των απόψεων, καθώς όπως είπε θα ενισχυθούν τα φαινόμενα της αυτολογοκρισίας.

Για την Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, το θέμα δεν είναι νέο αλλά προβληματίζει εδώ και ένα χρόνο. Με τη συγκεκριμένη διάταξη σημειώνει ο κύριος Φράγκος, κανονικοποιείται η παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των δημοσιογράφων. Διερωτήθηκε δε, ποια θα είναι η αρμόδια αρχή που θα κρίνει ότι συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More