Home » Παραδίδεται τη Δευτέρα η διοικητική έρευνα για τον Ακάμα

Παραδίδεται τη Δευτέρα η διοικητική έρευνα για τον Ακάμα

0 comment

Παραδίδεται τη Δευτέρα η διοικητική έρευνα για τον Ακάμα

Αύριο το απόγευμα αναμένεται να παραδοθεί στον Υπουργό Γεωργίας η έκθεση της διοικητικής έρευνας που αφορά στις εργασίες βελτίωσης του οδικού δικτύου εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου (ΕΔΠ) Ακάμα.

Η έρευνα έχει ανατεθεί σε νέο πρόσωπο μετά την προτροπή του Γενικού Ελεγκτή προς τον αρμόδιο Υπουργό, καθότι ο λειτουργός στον οποίο ανατέθηκαν τα καθήκοντα διερεύνησης βρίσκεται σε απόσπαση από το Τμήμα Δασών στο Υπουργείο Γεωργίας, η ελεγχόμενη οντότητα είναι το Τμήμα Δασών όπως και οι ελεγχόμενοι λειτουργοί είναι προϊστάμενοί του στο Τμήμα από όπου έχει αποσπαστεί.

Ανάλογα με τα ευρήματα που θα προκύψουν αναμένεται ο Υπουργός να προχωρήσει στα περαιτέρω βήματα. Με βάση το αποτέλεσμα ενδέχεται να διαταχθεί η διενέργεια ακόμα και πειθαρχικής έρευνας.

Η έρευνα αποφασίστηκε από τον Υπουργό Πέτρος Ξενοφώντος μετά τη συνάντηση που έχει με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου όπου διαπίστωσε ότι υπήρχε διαφορά απόψεων για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και εξετάζει «τυχόν παραβάσεις των δεσμευτικών όρων της Ειδικής Οικολογικής Αξιόλογης ημερ. 18/6/2021 όσον αφορά τις διαδικασίες που αφορούν την πρώτη φάση της βελτίωσης του οδικού δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα».

Ανατέθηκε την προηγούμενη Δευτέρα με δύο όρουςεντολής: Πρώτο, εάν η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση (ΕΟΑ) δόθηκε από την αρμόδια (αναθέτουσα) αρχή στους μελετητές ώστε τα κατασκευαστικά σχέδια να είναι συμβατά με τους όρους αυτής. Δεύτερο, εάν τα τελικά κατασκευαστικά σχέδια παρουσιάστηκαν από την αρμόδια αρχή ενώπιον της ad hoc επιτροπής η οποία συστάθηκε για το σκοπό αυτό.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More