Home » Πανικός από φωτιά σε μαθητικό λεωφορείο – Εγγράφεται θέμα στη Βουλή

Πανικός από φωτιά σε μαθητικό λεωφορείο – Εγγράφεται θέμα στη Βουλή

0 comment

Πανικός από φωτιά σε μαθητικό λεωφορείο – Εγγράφεται θέμα στη Βουλή

Τέταρτο περιστατικό με σχολικό λεωφορείο που αρπάζει φωτιά εν κινήσει γεμάτο με μαθητές, συνέβη χθες στην περιοχή της Αγλαντζιάς.

Αυτό οδήγησε χθες τον υπουργό Μεταφορών να ζητήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να περάσει από έλεγχο όλων των λεωφορείων της, ενώ ενεγράφη και θέμα στη Βουλή. Παρ’ όλο πουδεν κινδύνεψε κανείς λόγω έγκαιρης αντίδρασης του οδηγού και της εκκένωσης του λεωφορείου, εντούτοις, επικρατεί προβληματισμός και ανησυχία για τα συχνά φαινόμενα με φωτιές σε λεωφορεία. Λόγω αυτού του γεγονότος, ο υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, διέταξε έρευνα ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη για μελέτη της κατάστασης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7:30 το πρωί, στο πίσω μέρος του λεωφορείου, στον χώρο της μηχανής και επεκτάθηκε εσωτερικά. Ο οδηγός του λεωφορείου αντιλήφθηκε την πυρκαγιά και στάθμευσε το λεωφορείο έγκαιρα και όλοι οι μαθητές εξήλθαν με ασφάλεια.

Στο περιστατικό ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Ακροπόλεως με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 07:36. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε χθες πως πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό, με πυρκαγιά σε λεωφορείο. «Το πρώτο περιστατικό είναι ατύχημα, το δεύτερο είναι κακή συγκυρία, ενώ το τρίτο και τέταρτο παραπέμπουν σε άλλα θέματα», δήλωσε ο Αλέξης Βαφεάδης.

Πρόσθεσε πως έχει ζητήσει από τα τρία εμπλεκόμενα Τμήματα του υπουργείου Μεταφορώννα διερευνήσουν το θέμα, σε συνεργασία με την Αστυνομία καινα τον ενημερώσουν. Πρόσθεσε, ακόμα, ότι οι φωτιές στα λεωφορεία φαίνεται να ξεκινούν από ηλεκτρολογικά προβλήματα, τα οποία δεν ελέγχονται στα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων. Ο υπουργός Μεταφορών είπε πως οι έρευνες στα προηγούμενα περιστατικά με λεωφορεία δεν έχουν καταδείξει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς κάηκαν ολοσχερώς. Τόνισε ότι προτεραιότητα για το Υπουργείο αποτελεί η ασφάλεια του κοινού, γι’ αυτό και θα ζητήσει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία να περάσει από έλεγχο όλα τα λεωφορεία της.

Θέμα στην επιτροπή Μεταφορών της Βουλής θα εγγράψει το ΑΚΕΛ για το θέμα με τα ατυχήματα με λεωφορεία. Σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής, αναφέρει ότι «ακόμη ένα ακόμη τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε άλλα περιστατικά που έχουν συμβεί τελευταία, με την εκδήλωση φωτιάς σε εν κινήσει λεωφορείο που μετέφερε μαθητές. Ευτυχώς, δεν είχαμε θύματα».

Όπως επισημαίνει, «η κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για αποτροπή αυτών των πολύ σοβαρών περιστατικών, που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινο ζωές. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να λειτουργεί προληπτικά και όχι πυροσβεστικά. Να λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα και να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια όσων χρησιμοποιούν τα λεωφορεία», καταλήγει.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More