Home » ΟΚΥπΥ: Εξειδικευμένα σε σπάνια και σοβαρά περιστατικά τα διαπιστευμένα Κλινικά Εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

ΟΚΥπΥ: Εξειδικευμένα σε σπάνια και σοβαρά περιστατικά τα διαπιστευμένα Κλινικά Εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

0 comment

ΟΚΥπΥ: Εξειδικευμένα σε σπάνια και σοβαρά περιστατικά τα διαπιστευμένα Κλινικά Εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας

THΣ ΔΡΟΣ ΝΤΕΝΙΖ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ*

Στα Κλινικά Εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) διενεργούμε όλο το φάσμα των εργαστηριακών εξετάσεων (αιματολογικές, βιοχημικές, ανοσολογικές κλπ). Ταυτόχρονα, λειτουργούμε ως κέντρα αναφοράς για σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων εξετάσεων για τα επαρχιακά κρατικά νοσοκομειακά αλλά και για τα ιδιωτικά εργαστήρια. Επιπρόσθετα, παρέχουμε μοναδικές υπηρεσίες σε παγκύπρια βάση στα εργαστήρια Μεταμόσχευσης Αρχέγονων Κυττάρων και Ιστοσυμβατότητας – Ανοσογενετικής. Το πρώτο, τηρεί τη Δημόσια Τράπεζα ομφαλοπλακουντιακού αίματος, ενώ παράλληλα διεκπεραιώνει τη συλλογή, επεξεργασία και φύλαξη αρχέγονων κυττάρων από τους αιματολογικούς ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών. Το δεύτερο, τηρεί το Μητρώο των ασθενών-υποψηφίων για μεταμόσχευση νεφρού ή/και παγκρέατος, διεξάγει τον προμεταμοσχευτικό έλεγχο συμβατότητας δότη-λήπτη και παρακολουθεί με ανοσολογικούς δείκτες την πορεία του μοσχεύματος στους λήπτες. Επίσης, αναλαμβάνουμε τη διενέργεια εξετάσεων και επιβεβαιώσεων στα πλαίσια πληθυσμιακών ελέγχων του Υπουργείου Υγείας, με στόχο πάντα την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Δέσμευση στην ποιότητα

Ως διαπιστευμένα εργαστήρια εναρμονισμένα με διεθνή πρότυπα, όπως το CY EN ISO 15189:2012 για κλινικές δοκιμές, το NetCord-FACT για κυτταρικές δοκιμές και το EFI Standards για ανοσογενετικές δοκιμές, εκτελούμε ετησίως μεγάλο αριθμό εσωτερικών και εξωτερικών διεργαστηριακών ελέγχων. Επιπλέον, δεχόμαστε επιτόπου επιθεωρήσεις από φορείς ελέγχου ποιότητας της Κύπρου και του εξωτερικού, από το κλιμάκιο Επιθεωρητών Κλινικών Εργαστηρίων του Υπουργείου Υγείας και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. H πολυετής εμπειρία μας, η εξειδίκευσή μας σε σπάνια και σοβαρά περιστατικά, ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός μας, το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο, η άρτια εκπαίδευση και ο επαγγελματισμός του προσωπικού έχουν επιφέρει άριστα αποτελέσματα στο σύνολο των ελέγχων.

Συνεργασίες

Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με κορυφαίους παρόχους υγείας, όπως το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα. Σημαντικές κρίνονται επίσης και οι συνεργασίες μας με ανώτατα ακαδημαϊκά ιδρύματα για την παραγωγή ερευνητικού έργου.

Το νέο μας πρόσωπο

Ανεβάζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μας, με οργανωτικές αλλαγές και με αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων παρέχουμε αδιαμφισβήτητα αποτελέσματα και ταχεία εξυπηρέτηση. Στην πρόσφατη συμφωνία Υπουργείου Υγείας – ΟΚΥπΥ δεσμευτήκαμε για τη διεκπεραίωση των εργαστηριακών εξετάσεων για το ΤΑΕΠ εντός μίας ώρας. Παρά τον όγκο και της πολυπλοκότητας των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργούμε, η ανταποκρισιμότητά μας εκτεινόμενη ακόμη και στους εξωτερικούς ασθενείς, δεν υπολείπεται σήμερα εκείνης των ιδιωτικών εργαστηρίων.

Οι μελλοντικοί μας στόχοι

Ακολουθώντας τις επιστημονικές εξελίξεις στοχεύουμε μέσα από τη συνεργασία του Εργαστηρίου των Αρχέγονων Κυττάρων με τον Αιματολογικό θάλαμο του Νοσοκομείου μας να καταστήσουμε δυνατή την εφαρμογή στην Κύπρο της καινοτόμου ανοσοθεραπείας με CAR Τ-cells για αιματολογικές κακοήθειες. Σε διοικητικό επίπεδο, σχεδιάζουμε την επέκταση σύντομα των ωρών αιμοληψίας (απογεύματα και Σάββατο), αλλά και τη σύναψη συνεργασιών με ιδιωτικά εργαστήρια για ανάληψη σε κεντρικό επίπεδο σπανιότερων και κοστοβόρων εξετάσεων.

Λόγοι επιλογής των εργαστηρίων μας

Η πρόγνωση της ασθένειας είναι άμεσα συνυφασμένη με την ορθή και έγκαιρη διάγνωση και συνεπώς με την αξιοπιστία και ταχύτητα των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, στοιχεία για τα οποία μπορούμε να εγγυηθούμε. Επιπλέον, η στήριξη των κρατικών κλινικών εργαστηρίων και ευρύτερα των κρατικών νοσηλευτηρίων αποτελεί την ασφαλέστερη οδό για τη συνέχιση του ΓεΣΥ, της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης αυτού του τόπου. Αιμοληψίες για το κοινό (δικαιούχους και μη δικαιούχους του ΓεΣΥ) διενεργούνται στα Κέντρα Υγείας της Επαρχίας Λευκωσίας και στον χώρο Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Δευτέρα έως Παρασκευή από 7:00 πμ έως 2:30 μμ χωρίς ραντεβού.

Για επικοινωνία και πληροφορίες για τα Κλινικά Εργαστήρια του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παρακαλούμε επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα για τα κλινικά εργαστήρια του ΟΚΥπΥ.

*Διευθύντρια Κλινικών Εργαστηρίων Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More