Monday, September 9, 2024
Home » Οι επιλογές των επιχειρήσεων μπροστά στην ακρίβεια που φέρνουν οι Χούθι

Οι επιλογές των επιχειρήσεων μπροστά στην ακρίβεια που φέρνουν οι Χούθι

0 comments

Οι επιλογές των επιχειρήσεων μπροστά στην ακρίβεια που φέρνουν οι Χούθι

Σε μεγάλο πρόβλημα εξελίσσονται οι επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού τα πλοία υποχρεώνονται να κάνουν ένα πολύ πιο μεγάλο δρομολόγιο για να φτάσουν στην Ευρώπη, γεγονός που προκαλεί την αύξηση του κόστος για τα πλοία και την εκτόξευση του κόστους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Μιλώντας στο philenews podcast ο Μάριος Τσιακκής, Γενικός Γραμματέας του ΚΕΒΕ, ανέφερε ότι αναπόφευκτα, μέρος ή και ολόκληρη η αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευματοκιβωτίων θα μετακινηθεί πάνω στην αξία των εμπορευμάτων, αφού η αύξηση είναι τεράστια για να μπορεί να απορροφηθεί από τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Ο ίδιος εκτιμά ότι οι αυξήσεις στα προϊόντα θα επέλθουν στο τέλος του Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα κυριότερα προϊόντα που εισάγει η Κύπρος και θα επηρεαστούν οι τιμές τους είναι, μεταξύ άλλων, κάποιες πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, καταναλωτικά προϊόντα όπως ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More