Home » Ξεσηκώνονται στα Κονιά για κεραία τηλεπικοινωνιών

Ξεσηκώνονται στα Κονιά για κεραία τηλεπικοινωνιών

0 comment

Ξεσηκώνονται στα Κονιά για κεραία τηλεπικοινωνιών

Σε δυναμική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατέρχονται οι κάτοικοι των Κονιών στην Πάφο, με αφορμή την εγκατάσταση κεραίας τεχνολογίας 5G που έχει τοποθετηθεί σε σημείο της οικιστικής περιοχής της κοινότητας τους.

Ομάδα κατοίκων των Κονιών υπέγραψε και απέστειλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Πρόεδρο της Βουλής, στην Υπουργό Παιδείας, στον Υπουργό Εσωτερικών στον Υφυπουργό Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, στην Έπαρχο Πάφου και στην εταιρεία στην οποία ανήκει η κεραία, τονίζοντας ότιπριν δοθεί οποιαδήποτε άδεια θα έπρεπε πρωτίστως να γίνει έλεγχος της περιοχής.

Πρόκειται, αναφέρεται στο υπόμνημα, για μία αραιοκατοικημένη περιοχή στην οποία υπάρχουν αποκλειστικά και μόνο μονοκατοικίες. Θεωρούν, επίσης, πωςθα έπρεπε να τύχουν εκ των προτέρων ενημέρωσης τόσο οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, όσο και το Κοινοτικό Συμβούλιο Κονιών, το οποίο δεν ενημερώθηκε για την τοποθέτηση της εν λόγω κεραίας, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους, όπως έγινε σε άλλες κοινότητες και Δήμους.

Θεωρούμε ότι με την εγκατάσταση της κεραίας σε τόσο εμφανώς ορατό σημείο, στην κεντρική λεωφόρο των Κονιών, στην είσοδο του χωριού από όπου όλοι οι κάτοικοι του χωριού περνούν καθημερινά, διαταράζεται η ψυχολογική ηρεμία όλων και βιάζεται το φυσικό τοπίο με ένα έκτρωμα, στην είσοδο του χωριού, κατά την έκφραση τους.

Επιπρόσθετα επισημαίνουν πως η τοποθέτηση της κεραίας σε κλιμακοστάσιο διώροφης οικοδομής, αλλάζει τη φυσιογνωμία του χωριού, τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τη φυσική αρμονία της περιοχής τους. Επισημαίνουν επίσης, πως αν χρειαστεί θα προσφύγουν και οι ίδιοι αλλά και οι γονείς των παιδιών, που θα είναι αναγκασμένα να ζουν καθημερινά σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από την εν λόγω κεραία, στη δικαιοσύνη.

Για τους λόγους αυτούς, ανακοινώνουν οι διαμαρτυρόμενοι, προχωρούν σε δυναμική κινητοποίηση την ερχόμενη Κυριακή στις 10:00 το πρωί στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κονιών.

Πηγή: Philenews

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise