Tuesday, September 17, 2024
Home » Νέο σύστημα αξιολόγησης: Αναβρασμός δημοσίων υπαλλήλων για μεθοδεύσεις – Εσωτερικό email προκάλεσε αντιδράσεις

Νέο σύστημα αξιολόγησης: Αναβρασμός δημοσίων υπαλλήλων για μεθοδεύσεις – Εσωτερικό email προκάλεσε αντιδράσεις

0 comments

Νέο σύστημα αξιολόγησης: Αναβρασμός δημοσίων υπαλλήλων για μεθοδεύσεις – Εσωτερικό email προκάλεσε αντιδράσεις

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις ορισμένων δημοσίων υπαλλήλων αναφορικά με το νέο σύστημα αξιολόγησής τους, εξαιτίας κάποιων κινήσεων που έγιναν από διευθυντές τμημάτων και υπουργείων. Μάλιστα, συντεχνίες δημοσίων υπαλλήλων κατέφυγαν σε νομικούς, ζητώντας γνωμάτευση επί των όσων προωθούνται εσωτερικά.

Αυτό που προκάλεσε αναστάτωση είναι η διαρροή ενός μηνύματος, που έφτασε σε αξιολογητές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο τους γνωστοποιούσε ότι «με οδηγίες του Γενικού Διευθυντή, η αξιολόγηση σε ότι αφορά το Ιεραρχικό Επίπεδο 2 θα γίνεται συγκριτικά και η αριθμητική βαθμολογία θα κυμαίνεται από το 5 μέχρι το 8. Αναφορικά με το Ιεραρχικό Επίπεδο 1, η αξιολόγηση θα γίνει μόνο για σκοπούς ανάπτυξης των ικανοτήτων του προσωπικού και δεν θα υποβάλλονται οι εκθέσεις στην ΕΔΥ εφόσον δεν θα λαμβάνονται υπόψη για σκοπούς προαγωγής. Στόχος είναι η αποφυγή του φαινομένου της ισοπεδωτικής αξιολόγησης. Για την επίτευξη των πιο πάνω επισημαίνεται η σημασία της σωστής επικοινωνίας των προϊσταμένων και λειτουργών αξιολόγησης με τους αξιολογούμενους».

Ο καθορισμός, όπως τονίζεται από συντεχνιακούς και επηρεαζόμενους, συγκεκριμένης βαθμολογίας (5-8) αντί από το 1-10 που καθορίζει ο κανονισμός, συνιστά ποσόστοση, κάτι που κρίθηκε ως αντισυνταγματικό. Μπορεί ο στόχος να είναι η αποφυγή του φαινομένου τις αξιολόγησης όλων ως εξαίρετων, αλλά ο καθορισμός συγκεκριμένης αριθμητικής αξιολόγησης είναι εκτός πλαισίου και καταστρατηγεί τον κανονισμό, μας αναφέρθηκε.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφόρηση του Philenews, σε συγκεκριμένο υπουργείο οι αξιολογητές ορισμένων τμημάτων φέρονται να ενημερώθηκαν πως αν δεν αξιολογήσουν συγκεκριμένους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να προωθηθούν για προαγωγή, τότε θα τους μειώσουν εκείνοι τη δική τους αξιολόγηση, ώστε να μην δικαιούνται (οι αξιολογητές) προαγωγή.

Πηγή: Philenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More